LA LLIGA DE CAMPIONS

El Barça es llueix en el debut de Palmarsson

Els blaugranes superen amb una actuació coral el Zagreb i sumen el seu quart triomf (32-22)

lmendiola40815671 barcelona  04 11 2017     deportes     el debutante azulgran171104201657

lmendiola40815671 barcelona 04 11 2017 deportes el debutante azulgran171104201657 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

El Barça va tenir un plàcid retorn a la Champions, després de l’aturada de les seleccions, davant el PRVO Zagreb (32-22) i va propiciar l’esperat debut del central islandès Aron Palmarsson, aterrat aquesta mateixa setmana a Barcelona, una incorporació de luxe per a les aspiracions europees del quadro de Xavi Pascual. El quart triomf en sis jornades permet als blaugranes mantenir-se en la lluita per la zona alta de la classificació del grup A, que comanda el Vardar macedoni.  

El Palau va viure un acte de protesta per la situació política a Catalunya i l’empresonament de l’exvicepresident Oriol Junqueras i set exconsellers, així com dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), igual que va succeir 24 hores abans en el partit de l’Eurolliga de bàsquet. Als cinc minuts de silenci que van acompanyar l’inici de l’enfrontament els van seguir cinc minuts en què part de la grada va corejar crits de «¡llibertat, llibertat!» i va acabar amb l’himne d’Els Segadors.

El Zagreb, que només suma dos punts després de sis jornades, es va confirmar com un dels rivals més accessibles del grup en la seva visita al Palau i pràcticament no va oferir resistència. L’actuació de Ristovski a la porteria i l’excel·lent treball defensiu va permetre als blaugranes encarrilar el partit en una primera part modèlica en tots els sentits, en què ja va obrir un marge de 9 gols (17-8), que va permetre consolidar en la represa (va disposar d’un màxim avantatge de 13 gols). 

Després de la derrota del 14 d’octubre passat davant el Vardar i de l’empat davant el Rhein Neckar, no es podia permetre cap concessió més el Barça. I no la va fer en gran part per la intensitat i la concentració amb què va encarar el pols l’equip de Pascual. I, també en bona part, per la falta de ritme i d’efectivitat del Zagreb.     

«M’he sentit molt bé, ha sigut fantàstic tornar a sentir-se jugador», va explicar Palmarsson, que ha estat tres mesos sense entrenar-se pel conflicte obert amb el Veszprém, que no accedia a la seva sortida.

Notícies relacionades

Barcelona: Ristovski (Pérez de Vargas), Gómez (1), Mem (4), Syprzak (6), Entrerríos (-), N’ Guessan (3), Rivera (5, 3p) –set inicial–, Palmarsson (1), Viran (-), Ariño (-), Sorhaindo (3), Dolenec (2), Alexis Borges (1), Jallouz (2), Lenne (4).

Zagreb: Skok (Kastelic), Horvat (5p), Vuglac (1), Vori (4), Susnja (-), T. Valcic (-), Mandalinic (5)  –set inicial–, J. Valcic (2), D Markovic (-), Z. Markovic (2), Makrovcic (-), Kontrec (2), Eres (-), Bozic (-) i Lucin (1p).