TRIOMF AMB PATIMENT

Gerard Moreno i Pau catapulten l'Espanyol

L'equip periquito aconsegueix una soferta victòria davant un Betis ineficaç

rpaniagua40751522 gra004  barcelona  30 10 2017   los jugadores del cd espanyo171030233149

rpaniagua40751522 gra004 barcelona 30 10 2017 los jugadores del cd espanyo171030233149 / ALEJANDRO GARCIA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Cinc setmanes després de l’últim triomf, l’Espanyol va tornar a somriure. No guanyava des del 24 de setembre en el partit davant el Deportivo (4-1). Ja tocava una altra alegria després d’un inici de temporada marcat per un calendari exigent que havia deixat els periquitos preocupats. La victòria davant el Betis, firmada amb els punts clàssics del llibre d’estil de Quique Sánchez Flores, ha de servir per començar a mirar cap amunt (1-0).

L’Espanyol se situa a la desena plaça de la Lliga just després de 10 partits. A només quatre punts de les places europees. No està malament després d’haver afrontat cinc sortides complicadíssimes com són el Pizjuán, el Camp Nou, Vila-real, el Bernabéu i Anoeta. A casa encara fa mal la derrota davant el Leganés de la segona jornada però l’equip s’ha mostrat bastant convincent. Sempre amb el seu estil, molt diferent, per exemple, del que utilitza el Betis. 

Banderes espanyoles 

A Cornellà s’enfrontaven dos conjunts amb idees totalment oposades. Un Betis amb el segell de Quique Setién, a qui encanta la possessió, el futbol combinatiu i la construcció neta, amb la pilota per bandera per aconseguir l’objectiu. El tècnic periquito prefereix la intensitat, l’ordre i la concentració, amb una obsessió clara per tancar espais i aprofitar l’oportunitat. 

Aquestes consignes funcionen millor quan es tanca la porteria amb clau, com està fent Pau López, decisiu una vegada més ahir. També amb un davanter centre incansable i valuós com Gerard Moreno. En tots dos es va fonamentar el triomf davant els verd-i-blancs, dos jugadors del planter que van catapultar un bloc que va tornar a patir, com està escrit a l’ADN periquito. A la grada no va funcionar en excés la iniciativa dels col·lectius contra les banderes polítiques. Una trentena d’ensenyes espanyoles van lluir a l’estadi. 

Parada i escaire

Un tremend xut des del seu propi camp de Mario Hermoso va estar a punt de convertir-se en el gol de la jornada, però Adán el va enviar a córner (m. 8). El Betis hi va respondre amb un xut d’esquerra de Fabián a l’escaire (m. 16). Va respirar llavors l’Espanyol, que va tornar a acariciar el gol en un cop de cap de Gerard salvat per l’exmeta del Ma-drid (m. 19).  

Notícies relacionades

Aquest intercanvi inicial de cops va donar pas a una fase més insulsa que va portar fins al descans. La segona part va començar amb una notable parada de Pau a Barragán (m. 52). En plena igualtat van emergir els dos periquitos més productius en atac. Piatti va posar una pilota precisa a l’àrea amb la cama esquerra de seda i Gerard va definir com els grans ariets (m. 54). Control perfecte i xut letal.

El gol en fora de joc televisiu (el punta estava lleugerament avançat) va ser suficient per al conjunt de Quique per guanyar. En la dosi de patiment habitual es va agegantar Pau per desviar el xut de Sergio León (m. 86) i alleujar la grada. «Sabíem que guanyar era important perquè el grup seguís creient en el que es fa, tenir confiança i poder mirar cap a munt», va dir el golejador Gerard. 

Espanyol, 1; Betis, 0

<strong>ESPANYOL</strong>: Pau (8); Víctor Sánchez (6), David López (7), Mario Hermoso (7), Aarón (7); Jurado (6) (Melendo (5), m. 78), Darder (5) (Diop (sc), m. 85), Javi Fuego (7), Piatti (6) (Sergio García (6), m. 66); Baptistao (6), Gerard Moreno (8). Tècnic: Quique Sánchez Flores (7).