LA SEPARACIÓ DE SEXES

L'Aràbia Saudita deixarà entrar les dones als estadis... en zones acotades

Només hi podran anar acompanyades pels seus marits a partir del 2018

arabia

arabia

1
Es llegeix en minuts

L'Aràbia Saudita construirà tres estadis amb zones específiques perquè hi vagin dones acompanyades dels seus marits, cosa que fins ara estava prohibida, segons va anunciar el director de l'autoritat de l'Esport, Turki al-Sheij. Els estadis es construiran a les ciutats de Riad, Jiddah i Dammam, estaran preparats el 2018 i comptaran, a més, amb centres d'entrenament, zones d'oci, restaurants i cafeteries, segons va anunciar Al-Sheij en una roda de premsa celebrada diumenge a la nit.

Notícies relacionades

A l'Aràbia Saudita regeix una estricta separació de sexes en llocs públics, per la qual cosa les dones i els homes no poden compartir el mateix espai en restaurants o altres locals d'oci i fins ara tenien vedat l'accés als estadis esportius. El 23 de setembre, les dones van poder assistir per primera vegada a les celebracions del Dia Nacional de l'Aràbia Saudita, que van tenir lloc a l'estadi internacional del rei Fahd, a Riad, en una zona acotada per a les famílies.

Decret reial

El mes passat, un decret reial va autoritzar per primera vegada les dones saudites a conduir, dret que es podrà exercir a partir del 2018. Aquestes mesures s'emmarquen en les reformes que porta a terme el rei Salman des de la seva arribada al tron el 2015, que han suposat petites millores per a les dones saudites, que tot i així segueixen subjectes a un sistema de tutoria de l'home.