ELOGIS ALS SEUS JUGADORS

Machín: "És històric, hem guanyat el campió d'Europa"

El tècnic del Girona exalça el seu equip per fer-li "incòmode" el partit al Madrid fins a derrotar-lo

marcosl40737047 girona      29 10 2017     deportes      pablo mach n  duran171029193051

marcosl40737047 girona 29 10 2017 deportes pablo mach n duran171029193051 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

En el descans, la veu de Pablo Machín, l'entrenador del Girona, va sonar amb força al vestidor de Montilivi. Tenia reunits els seus jugadors al voltant d'aquell futbolí antic que ja fa anys que és allà. "No, no us frustreu. Ja sé que tot s'ha complicat. No soc endeví, qualsevol pot veure que esteu fent les coses bé", va explicar el tècnic als seus futbolistes. "Si seguiu així, podrem dir que hem guanyat el campió d'Europa", va afegir Machín animant, i amb èxit, un equip que es veia derrotat per un 0-1 injust després de dominar el Madrid.

El tècnic del Girona no es va equivocar. "Ja us he dit en el descans que no soc endeví, però això és històric. Sou a l'equip que ha guanyat el Madrid sent, en teoria, l'equip més petit de Primera Divisió, és un triomf de tots", va proclamar l'entrenador tot just acabar el partit, mentre la gent abandonava, com va dir ell, "Montilivi cantant l'himne del Girona, una cosa que si me l'expliquen fa uns anys hauria pensat que és de bojos". 

Un "pla" perfecte

Però Machín no estava gens boig. Tenia un "pla" i li va sortir de meravella, per més que hagués de remuntar aquell 0-1 advers. "Era un combat de pesos pesants que eren ells contra un pes ploma o mosca que som nosaltres". I van guanyar els petits després d'honrar "l'ADN Girona", com va precisar Machín, una manera de jugar tan peculiar, amb tres centrals i dos carrilers llargs que se li va entravessar al Madrid. "Volíem que la gent d'Espanya conegués com juga el Girona, tinguessin una pinzellada del que som", va dir.

Machín dona instruccions a Portu. / JORDI COTRINA

"Quan vaig arribar estàvem en Segona B i no cobràvem, ara estem en l'elit"

Més que una pinzellada van tenir una obra d'art. Un partit "rodó", com va dir Machín, per emmarcar i recordar. "Hem fet el partit incòmode al Madrid, tampoc li hem volgut regalar la pilota. Els hem fet córrer, movent-los de costat a costat, fent moltes centrades, generant moltes ocasions", va subratllar el tècnic. Tant el va moure, el Madrid, que el va despullar a Montilivi.

"Tots els que saben com és la societat de Girona i l'afició d'aquest club sabien que no anava a passar nada"

"Tot Espanya i part del món ha pogut veure que quan un equip petit té ambició, orgull i fa bé les coses pot guanyar el campió d'Europa", va assenyalar Machín, exalçant el "fenomenal treball dels nois". Els nois, com deia l'entrenador, no el van fer quedar malament en cap moment. "Tots els que saben com és la societat de Girona i l'afició d'aquest club sabien que no passaria res", va afirmar després al ser preguntat, de nou, pel suposat clima hostil amb què es rebria el Madrid.

Notícies relacionades

L'única hostilitat per al grup de Zidane va ser veure volar el Girona de Machín. «Quan vaig arribar, érem a Segona B i no cobràvem. Ara som a l'elit". I disfrutant, a més, d'un partit per a la història.