OR EUROPEU EN 5.000 METRES

Detingut el campió europeu Ilias Fifa en una operació antidopatge

La Policia ha registrat el domicili del corredor a Santa Coloma de Gramenet

jcarmengol34654009 spain s ilias fifa  center  celebrates after winning the gol171025114921

jcarmengol34654009 spain s ilias fifa center celebrates after winning the gol171025114921 / GEERT VANDEN WIJNGAERT

1
Es llegeix en minuts

Ilias Fifa, atleta espanyol d'origen marroquí que el 2016 es va proclamar campió d'Europa dels 5.000 metres a Amsterdam, ha sigut detingut al seu domicili de Santa Coloma de Gramenet per la seva presumpta vinculació a una trama de dopatge. La detenció, i també el registre del seu domicili, s'inscriu en una gran operació policial antidopatge, que afecta diverses províncies espanyoles i que previsiblement se saldarà amb mitja dotzena de detinguts més, segons fonts policials.

El registre de la casa de Fifa ha sigut ordenat pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Mataró, i els investigadors hi buscaven anabolitzants i un altre tipus de productes dopants que incorrin en un delicte contra la salut pública. És una operació portada a terme per la Secció de Consum de la Brigada Central de Delictes contra les Persones (UCDEV) de la Policia.

El jutjat d'instrucció 4 de Mataró té oberta una causa des del mes de juny com a conseqüència d'una denúncia del Cos Nacional de Policia. En el marc d'aquestes diligències, la jutge ha acordat per a aquest dimecres 10 entrades i registres en domicilis de Catalunya (Santa Coloma de Gramenet, Mollet, Esplugues i Arenys de Mar), Guadalajara i València. S'han produït diverses detencions sense que en aquest moment se'n puguin precisar més detalls.

Notícies relacionades

Ilias Fifa, que va guanyar l'or a l'Europeu del 2016 superant Adel Mixaal, un altre atleta d'origen magribí establert a Catalunya, va anar després als Jocs Olímpics de Rio 2016 i aquell mateix any va ser considerat el millor atleta català per la Federació Catalana d'Atletisme

Nascut el 1989 i d'origen marroquí, va arribar a Espanya amb 17 anys als baixos d'un camió. Després de passar per diversos centres de menors, va aconseguir anar a un pis tutelat per la Generalitat.