EMPAT AMB PATIMENT

L'Espanyol s'emporta un valuós punt d'Anoeta

Baptistao va avançar els periquitos, que no van poder conservar l'avantatge davant una Reial bolcada

rpaniagua40657415 san sebasti n   23 10 2017   el brasile o del espanyol leo b171023205245

rpaniagua40657415 san sebasti n 23 10 2017 el brasile o del espanyol leo b171023205245 / Javier Etxezarreta

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol va sumar el tercer empat de mèrit aquesta temporada fora de casa. Després d’aconseguir les taules al Pizjuán i Vila-real, l’equip periquito va tornar a exhibir la seva solidesa per sobreviure a Anoeta (1-1), un estadi on últimament no està gaire fina la Reial, però que pot ser un suplici per a qualsevol equip. El Barça, per exemple, no guanya a la Lliga a Sant Sebastià des del 2007. El conjunt basc té un potencial ofensiu temible. 

Deu dies feia que l’Espanyol no competia, des del 13 d’octubre, quan també va obtenir un empat davant el Llevant (0-0). Aquest resultat va deixar un regust amarg entre els periquitos, que es mereixien guanyar. Res a veure amb les sensacions després del punt aconseguit a Anoeta. Aquí el guió es va canviar completament. La Reial va ser millor. 

PAU, INSPIRAT

El futbol sol oferir sempre oportunitats per reivindicar-se i oblidar nits de desgràcia. Baptistao ho va comprovar ahir. El jugador brasiler, que va abandonar la banda dreta per jugar en punta amb Gerard, va fallar dos gols incomprensibles davant el Llevant. Dos gols que no pot fallar un davanter. Ahir, en canvi, va enviar la pilota a la xarxa en la seva primera intervenció gràcies a un precís cop de cap a un centre de Jurado. Quique va modificar lleument el seu 4-2-3-1 per col·locar l’andalús en la posició d’interior dret. Va tornar al 4-4-2, el seu sistema favorit.

L’Espanyol sabia que hauria de remar molt per mantenir aquest avantatge. Pocs equips hi ha a la Lliga amb l’ambició i el talent de la Reial, que va estar liderada en els seus atacs per dos jugadors del planter dinàmics i exquisits com Odriozola i Oyarzabal. Eusebio també va donar la titularitat a Vela, que va acariciar l’empat en un remat neutralitzat per Aarón (m. 27). Baptistao, fins i tot, va intentar ampliar l’avantatge amb un xut parabòlic que va marxar fora (m. 32) abans de la primera gran intervenció de Pau. El meta gironí va desviar un xut enverinat d’Oyarzabal que va donar pas al descans.    

    

Pau López agafa una pilota en una de les seves intervencions. / (EFE) / JAVIER ETXEZARRETA

 

S’acostava una segona meitat d’allau local amb un Espanyol a l’espera del contraatac. Pau va tornar a agegantar-se amb una mà sensacional en un altre xut d’Oyarzabal (m. 52) i Quique va donar entrada a Sergio García en lloc de Baptistao (m. 66) per buscar un atac més corrosiu i aprofitar alguna badada en la defensa donostiarra, a la qual va tornar Iñigo Martínez, el central que va estar a punt de fitxar pel Barça.

Eusebio, mentrestant, va apostar per Januzaj, l’exjugador del United que va protagonitzar la jugada de l’empat. La seva excel·lent internada la va culminar Illarramendi en l’única acció que no va poder desbaratar l’inspirat Pau (m. 69). La Reial, que venia de fer sis gols a la Lliga Europa, no frenaria amb aquest gol.

EXPULSIÓ D’ILLARRAMENDI

Notícies relacionades

La defensa periquita es va fortificar i el quadro basc es va estavellar una vegada i una altra al mur, amb pluriempleats com Víctor Sánchez o Aarón, que s’hi van deixar l’ànima. Quique va ubicar Dídac Vilà com a interior esquerre per contenir l’avió Odriozola i les escomeses locals es van acumular.  

L’Espanyol va saber patir amb bravura després de marcar en el seu únic xut a porta. L’eficàcia que va faltar davant el Llevant es va recuperar a Anoeta. La Reial Societat va sumar 19 remats, 5 entre els tres pals. L’equip periquito es va mantenir viu i es va endur un punt d’or abans de mesurar-se amb el Tenerife a la Copa i rebre al Betis dilluns que ve a la Lliga.