LA JORNADA DE CHAMPIONS

L'Atlètic es dessagna a Bakú (0-0)

L'equip blanc-i-vermell compromet greument el pas a vuitens amb un empat decebedor contra el Qarabag

undefined40588163 from l  qarabag s defender from azerbaijan rashad sadygov  a171018184315

undefined40588163 from l qarabag s defender from azerbaijan rashad sadygov a171018184315 / ALEXANDER NEMENOV

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

L’Atlètic va ensopegar a Bakú, on no va ser capaç de guanyar el Qarabag per redreçar la seva marxa erràtica en aquesta edició de la Champions. L’equip blanc-i-vermell no va tenir futbol ni gol per estar a l’altura del seu caixet i haurà d’experimentar una progressió que ara mateix no se li endevina per disputar alguna de les dues primeres places del grup al Chelsea i el Roma. Suma dos punts en tres partits. Encara que es va tractar només d’un empat, la presumpta víctima propiciatòria, el campió de l’Azerbaidjan, va viure el seu partit més gloriós a costa d’un rival encarcarat que ni tan sols va ser capaç d’aprofitar el fet de jugar contra deu des del minut 74 per expulsió de Ndlovu.

Els jugadors del Qarabag celebren l'empat contra  l'Atlètic / ALEXANDER NEMENOV (AFP)

Tot i que es jugava bona part de les seves possibilitats d’estar en vuitens, l’Atlètic va tenir una posada en escena gens d’acord amb el que arriscava en el xoc. El seu rival va comparèixer de forma molt més ambiciosa, pressionant i dinàmica, cosa que és probable, encara que inconcebible, que sorprengués els de Simeone, que van trigar ni més ni menys que 24 minuts a realitzar una arribada potable a l’àrea del campió àzeri.

Sense Koke

Sense Koke, però finalment amb Griezmman i les novetats de Gameiro i Gaitán en atac, el conjunt madrileny va necessitar tot aquest temps per treure’s la boira amb què va encarar el partit. Davant un rival, això sí, que no va tenir entre les seves virtuts la d’acompanyar amb profunditat l’entusiasme amb què es va entregar a la causa d’intentar sotmetre un contrari amb el pedrigrí de l’Atlètic.

Però el Qarabag no només pateix per poca fluïdesa a dalt i menys remat, sinó que el seu entramat defensiu va oferir greus llacunes quan es va veure collat amb un mínim de desmarcades, velocitat i lucidesa en la circulació de la pilota. El quadro blanc-i-vermell va trigar, però al final va aconseguir obrir bretxa, però entre la poca finor de Gameiro i la imprecisió en el remat de Carrasco, Saúl i Griezmann, Sehic va mantenir la porteria a zero fins al descans.

Sense gol

L’Atlètic no va millorar gens després, amb la defensa del Qarabag més ben disposada i bones sortides que van provocar més que inquietud a Oblak. Almeida, Henrique i Ndlovu no van estar lluny de sorprendre’l. 

Notícies relacionades

Simeone va apostar per donar entrada a Torres i Correa, però va ser igual. L’única ocasió del segon temps no la va poder aprofitar el Niño perquè va ser empès per darrere quan anava a rematar de cap a passada de Gabi. L’àrbitre va mirar cap a una altra banda. És clar que deu minuts abans havia pres la discutible decisió d’expulsar Ndlovou per simular penal quan el cert és que Godín el va tocar per darrere. L’Atlètic no va deixar de precipitar-se ni de facilitar la tasca al rival amb centres laterals que no van portar enlloc. 

La fitxa

<strong>0 - Qarabag</strong>: Sehic (7), Garaiev (7), Hüseinov (7), Sadigov (7), Medvédev (7), Míchel (7), Ndlovi (6), Agolli (6), Almeida (8), Pedro Henrique (7), Madatov (7). Entrenador: Gurbanov (7).