EL PARTIT DE MONTILIVI

El Girona encaixa una derrota molt dolorosa

Dos gols de Bakambu a la primera part van posar el partit de cara per al Vila-real

girona

girona

3
Jordi Danés / Girona

L’espectacular arrencada a la Primera Divisió (4 punts de 6 possibles) s’ha volatilitzat del tot. El Girona va encaixar ahir la tercera derrota seguida a Montilivi i avui caurà per primera vegada en posicions de descens si Las Palmas puntua al seu estadi davant del Celta. Les sensacions continuen sent millors que els resultats, però els jugadors de Machín van pagar molt car saltar a la gespa de l’estadi de Montilivi amb el peu esquerre.

El Vila-real va assestar dos cops letals en menys de 20 minuts i va penalitzar moltíssim l’inici de partit d’un Girona acomplexat i totalment a mercè del rival. Els blanc-i-vermells van millorar sobretot a partir de l’1-2 de Stuani, però la seva notable segona part, a vegades amb fases d’assetjament, no va arribar ni tan sols per salvar un punt, davant la desesperació del públic.

Un inici sense treva per al Girona

El Vila-real va protagonitzar un inici gairebé mortal de necessitat en què Bakambu, en ratxa golejadora, va ser l’estilet. El congolès, en un gran estat de forma, va guanyar amb facilitat l’esquena als centrals tant en el 0-1 com en el 0-2 i va definir de meravella davant Iraizoz.

El Girona no va despertar i va anar grogui i a remolc dels visitants durant moltíssims minuts. La diferència de qualitat dels uns i dels altres en tres quartes parts de camp va ser moltes vegades abismal. Tot i això, el Girona va arribar als vestidors en un estat anímic molt millor del que es preveia gràcies al gol de taló aconseguit per Stuani (minut 40), que va ser com un cant a l’esperança per a les grades de Montilivi.

El partit va canviar de manera radical després del descans. Hi va tenir molt a veure que el Girona perdés la por al rival per primera vegada. Hi va haver fases en què els locals van atropellar el contrincant tant en domini com en centrades a l’àrea i en ocasions, desgraciadament desaprofitades. Montilivi també es va excitar i va acompanyar l’equip en les fases de més pressió, però el Girona no va encertar amb les xarxes de la porteria de Barbosa tot i estar-hi a prop algunes vegades. La que més, al minut 85, quan Bernardo va pentinar una falta de Douglas Luiz i la pilota es va estavellar al travesser. Va estar tan a prop el gol...

Tècnic contrariat

Pablo Machín, tècnic del Girona, es va mostrar contrariat al final del partit: «No hem sigut nosaltres en els primers 20 minuts. Si hagués pogut demanar un temps mort ho hauria fet. I crec que ha sigut més demèrit nostre que no mèrit del Vila-real. Però així és la Primera Divisió. Si la volem disfrutar, també l’hem de patir».

L’entrenador local, almenys, es va quedar amb la reacció del seu equip després del descans: «Amb el 0-2 hem replicat sense complexos i hem competit fins a l’últim minut buscant el 2-2. Però el futbol són gols i som a Primera Divisió, en què tots els adversaris tenen moltíssima qualitat».

El tècnic del Vila-real, Javi Calleja, va comentar que el seu equip havia fet l’inici somiat: «Tot el que havíem parlat abans del partit va sortir bé i el 0-2 n’era el reflex. Tot i això, després hem cedit terreny i hem concedit massa faltes a un equip que és molt perillós en l’estratègia».

Pròxim visitant: Reial Madrid

Des del seu punt de vista va qualificar el resultat com a just per al seu equip: «Encara que el Girona ha pressionat moltíssim durant la segona part, nosaltres també hem tingut dos o tres contraatacs per poder sentenciar».

Ara arriba la cita a Riazor i després la visita del Madrid.