El City destrossa l'Stoke (7-2) i es queda sol en el liderat de la Premier

L'equip de Guardiola s'escapa del United, que empata a Liverpool, i el Chelsea sucumbeix contra el Crystal Palace

jdomenech40534069 manchester city s spanish midfielder david silva  l  celebra171014164537

jdomenech40534069 manchester city s spanish midfielder david silva l celebra171014164537 / LINDSEY PARNABY

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

El Manchester City es queda sol en el liderat de la Premier. Ja no el comparteix amb el seu empipador veí, el United, que va empatar a Liverpool en el clàssic anglès per antonomàsia. El conjunt de Pep Guardiola va aprofitar el 0-0 d’Anfield per agafar dos punts d’avantatge al apalissar l’Stoke City (7-2).

En menys de mitja hora el City va solucionar el partit. Gabriel Jesus (m. 17), Raheem Sterling (m. 19) i David Silva (m. 27) van col·locar un marcador impossible per a l’Stoke City malgrat que Mame Biram Diouf (m. 44) escurcés distàncies abans del descans i un autogol de Kyle Walker immediatament després (m. 47) reobrís l’emoció en el xoc.

79% DE POSSESSIÓ / Tan impossible era que aquí es va acabar la il·lusió de l’Stoke. El City es va posar novament mans a l’obra i va tornar a avassallar el seu rival amb quatre gols més en 25 minuts. Va repetir Gabriel Jesus, i es van sumar al festival Fernandinho, Leroy Sane i Bernardo Silva. Llavors sí, el quadro blau –Guardiola va retirar Gabriel Jesus i Kevin de Bruyne i va mantenir Kun Agüero a la banqueta– va poder estalviar forces per al retorn a la Champions de dimarts que ve, en què rep el Nàpols. Ho va fer de la mateixa manera com va atacar: conservant la possessió de la pilota fins a un 79% del temps, cosa que reflecteix clarament el monòleg del City.

De Gea evita des de terra un gol del Liverpool. / MARK ROBINSON

RES A ANFIELD / El Liverpool, que visitarà el Maribor el mateix dia, es va haver de sotmetre a un intens esforç per doblegar el Manchester United, sense aconseguir-ho. El partit es va acabar com va començar. Només tres remats (un de ben dirigit) va intentar el defensiu onze de José Mourinho, que amb prou feines va arribar al 38% de possessió de la pilota. Igual o més improductiu va ser el Liverpool amb 16 remats. Una gran parada de David de Gea el primer temps va salvar el punt per als visitants.

Notícies relacionades

La gran sorpresa de la jornada va ser a Londres. El Crystal Palace va obtenir el seu primer triomf a la vuitena jornada el dia més inesperat: a costa del vigent campió. El Chelsea continua sense mostrar el nivell que el va encimbellar la passada campanya i és a nou punts de distància del City.

DESASTRE DEL CHELSEA / Tan decebedora és la singladura de l’onze d’Antonio Conte que va ser incapaç al segon temps de driblar el pèssim destí que s’augurava. Tot va passar en el primer temps. César Azpilicueta es va marcar un autogol que molt aviat  va solucionar Tiemoue Bakayoko per retornar l’empat. Wilfried Zaha va tornar a avançar els locals, que van aguantar fins al final per sumar els primers tres punts sense deixar encara l’últim lloc de la taula.