LA PRÈVIA GIRONINA

El Girona busca punts a la desesperada a Montilivi

"És important no encaixar, però també aprofitar les ocasions", afirma Machín, davant la visita del Vila-real

rpaniagua34308143 gra466  pamplona  15 06 2016   el t cnico del girona f c  pa160827212959

rpaniagua34308143 gra466 pamplona 15 06 2016 el t cnico del girona f c pa160827212959 / JESUS DIGES

1
Es llegeix en minuts
Jordi Danés / Girona

Fa 26 temporades, el Girona i el Vila-real van caure en el mateix grup de la lligueta d’ascens a Segona A, al costat del Salamanca i el Linense. Pocs podrien pronosticar que aquella fase acabaria traçant dues línies absolutament oposades en el futur dels dos clubs. Per al Girona, el fet de no pujar aquell temporada 1991-92 va ser gairebé l’hecatombe. Els blanc-i-vermells depenien de si mateixos per aterrar a la divisió de plata, però van perdre a Salamanca i es va esfumar el premi gros. I va començar una espècie de calvari que va portar el club de Montilivi fins a Primera Catalana (després de perdre la categoria a Segona B i a Tercera Divisió) solament sis anys després de tenir a tocar la Segona A amb la punta dels dits.

Més precedents

Notícies relacionades

Per al Vila-real, aquell ascens va ser el punt d’inflexió absolut. El submarí groc ja no ha abandonat mai la Lliga de Futbol Professional: vuit temporades a Segona A i 18 a Primera, gairebé sempre a la zona noble, amb tres participacions en la Champions (semifinalista el curs 2005-06), tres més a la copa de la UEFA, cinc a l’Europa League. I dos títols de la Copa Intertoto. I un segon lloc a la lliga de primera com a sostre (2007-08). El curs 1998-99, el Vila-real jugava a primera i el Girona, a primera catalana. Quatre esglaons per sota. El dia i la nit.

Necessitat de punts

El Girona suma 6 punts de 21 de possibles i la victòria és urgent, sobretot perquè el pròxim equip que visitarà Montilivi a la lliga serà el Reial Madrid (abans, els blanc-i-vermells visitaran Riazor). Machín va elogiar el Vila-real: «És un equip amb grans jugadors. A ningú li regalen estar en competicions europees». El Girona no celebra un gol a casa des de fa 248 minuts, quan Alcalá va batre el meta del Màlaga (1-0). El Vila-real està a la zona mitjana de la taula (10 punts) però això no ha evitat que el quadro valencià hagi canviat d’entrenador (Calleja ha substituït el destituït Escribá) pel seu mal inici.

Les possibles alineacions

<strong>Girona (3-4-2-1):</strong> Iraizoz; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo, Pere Pons, Aleix Garcia, Mojica; Borja García, Portu; i Stuani. <strong>Banquillo</strong>: Bounou (p.), Timor, Aday, Granell, Douglas Luiz, Olunga i Kayode.