COMPETICIÓ ESPORTIVA

Tebas: "Per desgràcia, veig possible una Lliga sense el Barça i l'Espanyol"

"Si els clubs catalans recolzen l'independentisme, quedaran fora de les competicions estatals", adverteix el dirigent del futbol professional espanyol

amadridejos39976396 files  this file photo taken on march 23  2017 shows javier 171007100823

amadridejos39976396 files this file photo taken on march 23 2017 shows javier 171007100823 / ROSLAN RAHMAN

2
Es llegeix en minuts

Javier Tebas, president de la Lliga, va afirmar divendres que "per desgràcia" veu possible una Lliga sense el Barcelona i l'Espanyol, i que si es produïssin aquestes absències la competició perdria un valor que "costaria molt de recuperar".

Així ho va indicar a Vila-real -on va presentar juntament amb el president del Vila-real, Fernando Roig, la Lliga Genuine, en què participen 18 clubs amb equips de jugadors amb discapacitat intel·lectual- en al·lusió a una possible independència de Catalunya.

Sobre la possibilitat que aquests i altres clubs catalans puguin abandonar la Lliga aquesta mateixa temporada, va indicar que no sabia si seria així perquè pensa que estan davant "una espècie de partida d'escacs".

"Veurem què passa amb la declaració d'independència. Si es produeix, automàticament citaré els clubs catalans a la Lliga. Crec que no hi haurà una ruptura immediata, però la clau estarà en la Federació Catalana de Futbol", va explicar Tebas.

"Si els clubs recolzen la postura de l'independentisme, quedaran fora de les competicions estatals. La nostra obligació és escoltar, però s'ha de complir el reglament", va continuar.

El president de la Lliga va recordar que havia parlat d'aquest assumpte des de fa molt de temps, encara que no esperava que s'arribés a aquesta situació, i va insistir que el reglament s'ha de complir i els clubs catalans hauran de reaccionar.

Actualment, a la Lliga Santander hi ha, juntament amb el Barcelona i l'Espanyol, el Girona, mentre que a la Lliga 1/2/3 hi juguen el Reus i el Nàstic de Tarragona, a més del filial del Barcelona.

Segons el president de la LFP, la clau estarà en el fet que la federació catalana vulgui continuar en l'espanyola.

Respecte a la llibertat en la qual, en el cas de la independència, quedarien els jugadors dels clubs catalans, va dir que és un tema de mercat laboral. "Aquesta teòrica nova federació catalana no tindria per què complir les normes FIFA i els futbolistes estarien fora de mercat. Se suposa que sí que estarien lliures", va afegir.

Notícies relacionades

També va indicar que li preocupa el paper del FC Barcelona en aquesta qüestió i va dir que quan ha parlat amb dirigents d'aquest i d'altres clubs catalans ha notat que pateixen "moltes pressions" del secessionisme.

"N'hi deu haver alguns que són independentistes i altres que volen seguir amb Espanya. Ells saben el risc que estan corrent, però estan molt pressionats per l'entorn polític", va dir.