Heynckes es farà càrrec del Bayern per quarta vegada

El veterà entrenador de 72 anys substituirà Ancelotti fins a final de temporada

jcarmengol40418983 files  this file photo taken on may 26  2013 shows then baye171005095716

jcarmengol40418983 files this file photo taken on may 26 2013 shows then baye171005095716 / PATRIK STOLLARZ

1
Es llegeix en minuts

L'entrenador Jupp Heynckes tornarà al Bayern per substituir Carlo Ancelotti fins a final de temporada, segons informacions del diari alemany 'Bild'. Heynckes, de 72 anys, ja ha sigut entrenador del Bayern en tres ocasions, dues vegades com a titular i una com a interí, després de la destitució de Jürgen Klinsmann a finals de la temporada 2008-09.

En la seva última època al Bayern, entre el 2011 i el 2013, Heynckes va guanyar el triplet -Bundesliga, Copa d'Alemanya i Lliga de Campions- i va ser rellevat per Pep Guardiola. En la seva primera etapa, entre el 1987 i el 1991, Heynckes va ser dues vegades campió de la Bundesliga amb el Bayern. Posteriorment l'entrenador alemany va dirigir equips en diversos països, entre ells l'Athletic Club de Bilbao i el Reial Madrid, amb el qual va guanyar la Lliga de Campions el 1998.

Segons el 'Bild', el Bayern s'hauria decidit per Heynckes per tranquil·litzar l'equip després de la destitució d'Ancelotti i va considerar un risc excessiu en la situació actual portar un entrenador que no conegués per dins el club bavarès.

Ball de noms

Els noms que més havien circulat eren els de Julian Nagelsmann -actualment al Hoffenheim i que té contracte fins a final de temporada- i Thomas Tüchel, exentrenador del Borussia Dortmund i del Mainz i actualment sense equip.

Segons mitjans alemanys, el president del Consell Directiu, Karl-Heinz Rummenigge, va parlar amb Tüchel, que hauria fet una sèrie d'exigències en relació amb la gestió esportiva del club que van dificultar el fitxatge immediat. Nagelsmann és el més ben situat per agafar les regnes del club bavarès a partir de la temporada que ve.

Notícies relacionades

Un altre nom que va circular va ser el de l'espanyol Luis Enrique, però el seu fitxatge hauria sigut una sorpresa, ja que el president del club, Uli Hoeness, considera que el nou tècnic ha de parlar alemany.

El nom de l'holandès Louis van Gaal -que va estar al Bayern entre el 2009 i el 2011- també s'havia esmentat, però la seva relació amb Hoeness no és bona.