ELS RESSONS DE L'1-O

Clam dels esportistes contra la repressió policial

Els germans Gasol, Xavi Pascual, Xavi i Abidal se sumen a la indignació expressada per Piqué i Guardiola

ialvarez40077757 gra501  estambul  turqu a   12 09 2017   el p vot de espa a 170913201001

ialvarez40077757 gra501 estambul turqu a 12 09 2017 el p vot de espa a 170913201001 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts

Nombrosos esportistes de primer nivell han manifestat a les xarxes socials la seva indignació i preocupació pels successos d'aquest diumenge a Catalunya. Al marge de l'emotiu al·legat de Gerard Piqué al Camp Nou i de les dures reflexions de Pep Guardiola a la ràdio, han sigut diversos més els que s'han posicionat contra la desproporcionada actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

"¿A això hem hagut d'arribar? ¿La violència era necessària?", es preguntava Paul Gasol al seu compte de Twitter. En semblants termes s'expressa el seu germà Marc: "No es pot ser tractat amb violència per voler manifestar una voluntat pacíficament". Especialment contundent es mostra Xavi Hernández. L'excapità del Barça parla de "vergonya" en un vídeo i qualifica d'"inadmissible" l'actuació policial.

Notícies relacionades

Carles Puyol, Víctor Tomàs i Eric Abidal són altres dels esportistes que han mostrat el seu rebuig al que va passar aquest diumenge a Catalunya. Des de Mèxic, l'exblaugrana Rafa Márquez també ha proclamat la seva "tristesa i impotència".

Per la seva part, Xavi Pascual, l'entrenador del Barça d'handbol, va ser particularment expressiu en les seves declaracions després del partit que el seu equip va guanyar a Polònia: "Em sento orgullosíssim del meu equip, però més de ser català. Avui no era un dia per a l'esport, sinó un dia que passarà a la història per coses bones i altres de dolentes. El meu poble està als carrers".