EL PARTIT DEL BERNABÉU

Isco treu d'un altre problema el Madrid (2-0)

Un doblet del malagueny condemna l'Espanyol, que va tenir ocasions per remuntar

undefined40377581 soccer football   la liga santander   real madrid vs espanyo171001220913

undefined40377581 soccer football la liga santander real madrid vs espanyo171001220913 / RAFAEL MARCHANTE

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

blet d’Isco va treure d’un greu problema el Madrid, que per fi va poder sumar un triomf de Lliga al Bernabéu després de les tres relliscades que l’obliguen a mirar el Barça amb prismàtics. L’Espanyol també va estar a prop d’amargar la vida al conjunt blanc, però va sorgir el malagueny per tornar a fer de Cristiano Ronaldo i solucionar la papereta. El portuguès continua sec en la competició, però ahir a la nit almenys va assistir el seu company en el primer gol i va llançar la contra que va acabar en el segon. El gol amb què Isco va obrir el marcador al cap de mitja hora va trencar l’estratègia ultradefensiva de l’Espanyol, disposat a posar a prova la paciència d’un Madrid massa previsible. Amb dues línies molt juntes de quatre i cinc jugadors al voltant de la seva àrea, l’equip blanc-i-blau va buscar bloquejar el rival, encara que el pla de Quique va estar a punt de rodar per terra a les primeres de canvi, també amb el malagueny com a protagonista. Va caçar una pilota llarga de Ramos a l’esquena dels centrals en el primer minut, però no va poder superar Pau López en el mà a mà.

Frustració de Ronaldo

El que va venir després fins que va obrir la llauna van ser els intents impotents del Madrid, gens dinàmic i menys precís per ficar en embolics el porter blanc-i-blau, que poc abans del gol va refusar un potent però centrat cop de cap de Sergio Ramos.

Cristiano Ronaldo intenta rematar durant el primer temps / ARAFAEL MARCHANTE (REUTERS)

Ronaldo, mentrestant, no podia evitar evidenciar la seva ansietat creixent en cada acció frustrada davant la defensa visitant. Va començar com a davanter centre pur, però va acabar provant des de l’esquerra. I un pèl escorat cap a aquest costat el va enganxar la centrada de Ramos per rebre i prolongar per a l’arribada pel centre d’Isco, que aquest cop sí que va salvar la sortida de Pau amb un oportú toc de puntera (m. 30).

Oxigen per al Madrid i cop moral per al quadro català, que es veia cada cop amb més forces per aguantar sencer a l’espera d’una oportunitat, fins i tot a costa de no acostar-se a Navas, com va passar en tot aquest temps per la seva nul·la capacitat de desplegar-se en atac amb un mínim d’ambició. Ho hauria pogut aprofitar Ronaldo per marcar per fi a la Lliga, però primer va xutar alt sense deixar caure la pilota una centrada d’Asensio i al minut següent Pau el va aguantar bé en un mà a mà.

Ocasions blanc-i-blaves

Decepció del portuguès, que hauria pogut fer-se extensiva a la resta si Gerard Moreno hagués aprofitat una de les dues oportunitats que va tenir poc abans del descans aprofitant la descompressió defensiva del Madrid. En la primera va xutar a les mans de Navas després de desfer-se de Nacho i en la segona va rematar al pal després d’un refús defectuós de Casemiro.

Notícies relacionades

Van entrar Marc Navarro i Sergio García per començar la segona meitat i l’Espanyol va prendre el comadament amb decisió per buscar l’empat per la via ràpida davant la incomprensible actitud contemplativa que va exhibir el quadro madridista. Col·locat com a volant, Navarro va rebre sol per la dreta de Darder, va trepitjar l’àrea, però Navas va desviar a córner el seu xut. Cinc minuts després hauria pogut ser objecte de penal per part de Nacho en una altra arribada per la seva banda, però l’àrbitre no va voler veure-hi res.

Destensat i difús, el Madrid va seguir concedint ocasions. Navas va haver de sortir de la porteria per tallar davant Baptistao, i Nacho va evitar que Moreno empatés després d’un greu error de Ramos.  La sang no va arribar al riu perquè Isco va tornar a aparèixer per asserenar els ànims del seu equip en una contra iniciada per Ronaldo arran d’una pèrdua de Fuego. Va obrir per a Asensio, que va assistir a l’andalús, que no va perdonar (m. 71). Aquest cop ja no es va sobreposar l’Espanyol, que al final va córrer perill de sortir golejat.

La fitxa

Canvis: Lucas (5) per Kroos (m. 69); Ceballos (s.c.) per Modric (m. 71); Mayoral (s.c.) per Isco (m. 89).