LA CONVOCATÒRIA

"Piqué es trencat l'ànima amb la selecció", diu Lopetegui

El seleccionador assegura que no hi ha problema del blaugrana amb Ramos, que segon ell es va limitar a exercir de capità

undefined40340392 madrid  29 09 17  deportes  julen lopetegui  se eccionador n170929131405

undefined40340392 madrid 29 09 17 deportes julen lopetegui se eccionador n170929131405

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

No hi ha cas Gerard Piqué a la selecció. El central del Barça és a la llista de convocats per Julen Lopetegui per als partits contra Albània a Alacant (6 d’octubre) i contra Israel (9 d’octubre), els dos últims de la fase de classificació per al Mundial de Rússia-2018, que lidera la Roja en el seu grup, amb tres punts d’avantatge sobre Itàlia després del seu gran triomf al Bernabéu el 3 de setembre passat.

S’intensificaran les mostres d’hostilitat contra Piqué dijous i divendres que ve a l’estadi Rico Pérez a causa de la ferma presa de posició del jugador del Barça en favor del referèndum independentista, però no es produirà durant el partit. No podrà estar ni a la banqueta ja que està sancionat per acumulació d’amonestacions. En qualsevol cas, el seleccionador no ha tingut cap dubte a l’hora d’incloure’l en la seva convocatòria.

«El que fa Piqué és trencar-se l’ànima amb la selecció espanyola, donar exemple i ser un paio molt compromès. Estem encantats amb ell. No vull valorar res més». Amb aquesta rotunditat va respondre el tècnic a la pregunta sobre si en algun moment havia considerat la conveniència que el jugador renunciés a estar amb l’equip espanyol a causa de la nova polèmica que ha provocat el seu suport al referèndum.

Aquest cop, Lopetegui no ha sondejat Piqué sobre el seu estat d’ànim per anar als partits de la selecció, cosa que sí que va fer al seu dia. Tampoc des de la federació li han fet cap suggeriment. Piqué no canvia d’opinió i només deixarà la selecció després del Mundial de Rússia, com va anunciar l’octubre de l’any passat arran de les crítiques rebudes per haver tallat les mànigues de la samarreta de la selecció que no duien, com s’havia dit en principi, els colors de la bandera espanyola.

    «Jo jutjo els jugadors per l’actitud, el compromís i el comportament que tenen aquí a la selecció, i en aquest aspecte no tinc cap dubte amb Piqué ni amb cap altre jugador», havia manifestat poc abans el tècnic basc per obrir una roda de premsa en què va ser interrogat fins a mitja dotzena d’ocasions per la situació de Piqué després de l’extraordinari ressò del seu tuit sobre el referèndum independentista.

L'endemà

El seleccionador també va assegurar que no canviarà absolutament res amb el blaugrana, passi el que passi després de la consulta. «Dilluns estarà amb nosaltres, serà un més i formarà part d’aquest grup, com ha fet sempre, amb la seva bona disposició i el seu compromís màxim», va assenyalar. També va treure transcendència a la resposta de Sergio Ramos al tuit del central del Barça. «Aquesta polèmica sobre les paraules de Sergio per mi no existeix. L’he sentit i no té res a veure l’esperit del que va dir amb els titulars que han sortit. Sergio va exercir de capità, sempre a favor de l’equip. No hi ha cap cas», va explicar Lopetegui, per a qui «no es pot evitar el soroll exterior, però aquí hem de prioritzar quins són els nostres objectius de cara a aquests dos partits, que són molt importants per a la classificació. No podem permetre que res ni ningú ens desviï dels nostres objectius».

Hores després que Piqué llancés el seu tuit, Ramos va declarar que potser no havia sigut el millor «perquè no el xiulin». Després va explicar que «cadascú és lliure i és respectable. Una altra cosa és que li vagi bé o no. Jo no faré valoracions personals perquè no seria just. Soc capità del meu equip i de la selecció espanyola. He de vetllar pel bon rotllo del vestidor i per l’esperit que ens pot portar a guanyar alguna cosa com a selecció». 

Llista de convocats

Porters: De Gea (M. United), Kepa (Athletic) i Reina (Nàpols).

Defenses: Sergio Ramos, Nacho i Carvajal (R. Madrid), Piqué i Alba (Barcelona),  Azpilicueta (Chelsea), Bartra (B. Dortmund) i Monreal (Arsenal).

Centrecampistes: Isco i Asensio (R. Madrid), Busquets i Iniesta (Barcelona), Thiago (Bayern), Koke i Saúl (Atlètic), Illarra (Reial Societat).

Notícies relacionades

Davanters: Morata i Pedro (Chelsea), Callejón (Nàpols), Silva (M. City), Aspas (Celeta) i Rodrigo (València).

Illarra, Callejón i Rodrigo són novetats respecte a la convocatòria per als partits contra Itàlia i Lechtenstein. Són baixa Deulofeu, Suso, Villa i Lucas.