SETENA JORNADA DE LLIGA

El Girona arrenca un punt de bogeria de Balaídos (3-3)

L'equip català es retroba amb el gol i empata a cinc minuts del final en un partit vertiginós

zentauroepp40346905 gra330  vigo  pontevedra   29 09 2017   los jugadores del gi170929235348

zentauroepp40346905 gra330 vigo pontevedra 29 09 2017 los jugadores del gi170929235348 / Salvador Sas

3
Jordi Danés

rona va arrencar un gran punt de Balaídos en un partit vibrant que els de Machín tenien més perdut que guanyat quan faltava poc per al final, després que Wass, amb un missíl descomunal en una falta, posés al davant el Celta en el minut 75 (3-2).La patacada va ser considerable, però els blanc-i-vermells van treure el geni en la recta final i van trobar el premi de l’empat en una acció on van tenir protagonisme els tres centrals de l’equip: Alcalá va agafar una pilota a la línia de fons, la va posar a l’àrea perquè Bernardo la pentinés i Juanpe, amb l’esquerra, va allotjar la pilota a la xarxa per firmar un 3-3 que va estar a l’altura d’un partit en què els atacs es van imposar molt clarament a les defenses. El partit va començar amb uns primers minuts de bojos, amb dos equips buscant el KO per la via ràpida, amb cops durs que, lluny de deixar tombat  el rival, provocaven una reacció gairebé immediata i una resposta més vigorosa. En nou minuts es va passar del 0-0 al 2-2. Va ser un Girona intens, profund i atrevit. Potser fins i tot massa, perquè els dos gols del Celta (l’1-0 i el 2-2) van ser en accions de contraatac i amb espais per endavant.

Cinquè gol de Maxi Gómez

En el primer gol local, Wass va trobar una autopista i va donar una assistència mil·limètrica per a Sisto. En el 2-1, un error de la defensa visitant va provocar un mà a mà entre Maxi Gómez i Gorka Iraizoz que va finalitzar amb el cinquè gol a la Lliga de l’uruguaià.

L’1-0 li va durar dos minuts al Celta ja que Portu va rematar una assistència de Mojica i va trencar amb una sequera de 432 minuts sense marcar dels gironins. L’1-1 va esperonar tant els visitants que sense que el Celta ho digerís va arribar l’1-2. El Girona va treure rèdit de l’estratègia: falta d’Aleix, continuació de Juanpe i finalització de Stuani, que va anotar el seu tercer gol a la Lliga. El partit, amb quatre gols en nou minuts, estava absolutament trencat. Una preciositat per a l’espectador. Un martiri per als entrenadors després de tantes concessions defensives. No van poder, ni tampoc van voler, cap dels dos equips continuar amb aquest intercanvi de cops demolidor, encara que tots dos van disposar d’arribades per marcar el 3-2 o el 2-3.

Després del descans, el Girona va sortir molt més ordenat. Va cedir la pilota al Celta, que va tenir problemes en l’atac estàtic. No es va poder comparar la segona part a la primera. Els locals van haver de recórrer a la pilota parada. En un córner, ni Cabral ni Maxi Gómez van marcar el 3-2 de miracle perquè Gorka va fer les dues parades del partit, una darrere l’altra (m. 70). El meta navarrès no va poder evitar que el míssil de Wass en un cop franc des de 25 metres s’allotgés a les xarxes. Tot semblava perdut. Machín havia donat l’alternativa a Kayode i Olunga i el seu últim recurs va ser Douglas Luiz.

Juanpe dona el cop

El Girona, que va tancar el Celta a la seva parcel·la, va buscar l’empat i va trobar el premi en la cama esquerra de Juanpe. Per als locals, va ser una nova patacada a Balaídos, on el minut 85 és un autèntic martiri ja que la Reial Societat, el Getafe i ahir el Girona li van marcar i tots ells li van restar punts. En els quatre minuts de temps afegit, ningú va voler perdre el punt, possiblement un bagatge escàs tenint en compte que els dos equips van marcar tres gols.

Celta, 3 - Girona, 3

<strong>Celta: </strong>Rubén Blanco (6), Hugo Mallo (5), Fontàs (5), Sergi Gómez (6), Jonny (6), Jozabed (6), Lobotka (5), Wass (7), Iago Aspas (6), Maxi Gómez (7), Pione Sisto (6). <strong>Canvis: </strong>Roncaglia (5) per Rossi (m. 57); Cabral (5) per Hugo Mallo (m. 65); Emre Mor (5) per Pione Sisto (m. 72). <span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px; line-height: 26px; background-color: rgb(244, 245, 246);"><strong>Tècnic: </strong>Juan Carlos Unzué (5). </span>