LA SITUACIÓ CATALANA

Collet lamenta que l'Espanyol no condemni l'operació contra les institucions catalanes

L'expresident del club blanc-i-blau assegura que se sent "dolgut i trist"

 

  / E. PONS

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de l'Espanyol Joan Collet ha lamentat que el club blanc-i-blau no fes cap comunicat de condemna a l'actuació de la Guàrdia Civil contra les institucions catalanes el 20 de setembre, com sí que van fer el FC Barcelona, el Girona i altres entitats esportives del país. "El club s'ha equivocat. Em sento malament, dolgut i trist", ha assegurat.

En unes declaracions a l'emissora Rac-1, Collet ha assegurat que ell hauria impulsat un manifest en defensa de l'autogovern de Catalunya. "L'Espanyol, sense posicionar-se políticament, hauria d'haver fet un manifest com a mínim de suport a les institucions i les persones detingudes, com tothom".

Més enllà de la política 

Collet és partidari de la neutralitat política de l'Espanyol, però considera que la situació ha traspassat la línia de la política i que sectors molt diversos de la societat catalana s'han pronunciat en aquest sentit. "Mai havia vist tanta gent dolguda", ha afegit.

Notícies relacionades

"Crec que la gent que ha decidit per l'Espanyol s'ha equivocat. Probablement, si jo hagués sigut president, igual que Dani Sánchez Llibre i Ramon Condal, hauria fet el manifest".

I en aquest sentit, ha elaborat la seva posició. "He defensat sempre que els clubs no han de fer política. Quan el Barça es va posicionar a favor del dret a decidir vaig dir que tenia molts dubtes. Però arriba un punt que tot això passa una mica de la política. Quan els estibadors, els bombers, els estudiants, els sindicalistes surten perquè s'està detenint gent".