POLÈMICA POLÍTICA

L'àrbitre prohibeix al Lleida jugar amb la seva samarreta de la senyera

El col·legiat va amenaçar de suspendre el partit per ordre de la Federació Espanyola

La Reial Federació Espanyola de Futbol va prohibir ahir al Lleida jugar amb la samarreta de la senyera. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El Lleida Esportiu no va titubejar dimecres a l’hora de condemnar els escorcolls i detencions portats a terme per la Guàrdia Civil en la macrooperació contra l’1-O. I com a mostra de suport, va anunciar que el següent partit, contra l’Atlètic Saguntí, no el disputaria amb cap de les equipacions habituals, sinó que lluiria una samarreta quadribarrada encarregada expressament. Però Pedro Campoy Candela, del col·legi murcià, li va treure ahir targeta vermella a la senyera. Per ordre de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), l’àrbitre del partit va exigir que els locals s’enfundessin l’habitual samarreta blava o suspendria el matx.

El Lleida va acabar acatant l’ordre «per imperatiu», però va mostrar la seva indignació per un veto arbitrari. El club català va publicar el fax que va enviar a la RFEF dimecres mateix informant del canvi de colors per a aquest partit i va assegurar no haver rebut cap comunicació que ho prohibís. El mateix dia, el Saguntí va conèixer aquesta novetat a través d’un correu electrònic també fet públic ahir a la nit i malgrat això  es va presentar ahir a Lleida amb una sola equipació, de color vermell, incompatible per reglament amb una altra amb barres vermelles. 

Un reglament que, d’altra banda, també exigeix als clubs visitants desplaçar-se amb dues equipacions. «Ens hem sorprès quan ha vingut el delegat del Saguntí i ens va comentar que només portaven una equipació. Ens hem ofert a deixar-los-en una altra, però l’àrbitre va recalcar que amb aquella samarreta no podíem jugar», va explicar el president del Lleida, Albert Esteve.

Notícies relacionades

No obstant, l’acta del partit no reflecteix cap veto a la senyera, sinó que culpa la samarreta del porter del Lleida que el matx comencés amb 5 minuts de retard. «El porter del Lleida Esportiu duia una samarreta diferent de la que s’havia comunicat prèviament pel delegat, de manera que li he comunicat que posés en ordre el seu equipament, que així ho ha fet», diu l’acta del col·legiat murcià, que el delegat català es va negar a firmar.

Un cop acabat el partit, amb victòria visitant (0-1), els jugadors del Lleida sí que es van posar la samarreta de la discòrdia davant d’una afició que no va reprimir els seus càntics independentistes i pro referèndum.