TRIOMF ABANS DEL BERNABÉU

Un Espanyol voraç tomba el Depor

L'equip periquito s'imposa amb gols de Gerard Moreno (2), Baptistao i Arribas en pròpia porta

rpaniagua40262043 gra172  barcelona  24 09 2017   el delantero del espanyol ge170924141521

rpaniagua40262043 gra172 barcelona 24 09 2017 el delantero del espanyol ge170924141521 / Andreu Dalmau

3
Raúl Paniagua / Cornellà de Llobregat

L’Espanyol més voraç i efectiu de la temporada va tancar la seva setmana gran amb una altra victòria a casa i suma set punts de nou possibles. L’inici decebedor del campionat, amb una derrota davant el Leganés i una maneta contra el Barça, ha quedat oblidat en set dies brillants. La golejada davant el Deportivo (4-1) va ser la cirereta del pastís.

Víctimes gallegues

El conjunt blanc-i-blau necessita un injecció d’adrenalina així per presentar-se amb tranquil·litat al Bernabéu, on no guanya des de 1996. No hi ha res millor que un contundent triomf per consolidar l’escalada i animar l’afició periquita, que ha vist el seu equip suma dues victòries, a principi i a final de setmana. Va començar dilluns tombant el Celta i va culminar ahir davant un altre rival gallec, un Depor que va tenir les seves opcions però va acabar claudicant davant l’efectivitat del conjunt de Quique Sánchez Flores, letal els 25 primers minuts i els 25 últims. Entremig es va mostrar més contemplatiu i hauria pogut pagar-ho car.

Guilherme i Darden lluiten per una pilota. / Andreu Dalmau (EFE)

El tècnic pretenia repetir alineació per tercera vegada consecutiva però Javi Fuego es va llevar amb una forta gastroenteritis i va deixar el seu lloc a Diop. En la resta no hi va haver novetats, amb Pau sota els pals. El meta gironí va tornar a fer un altre gran partit. Amb Diego López al cent per cent, el debat de la porteria tornarà a obrir-se. Quique està orgullós de tenir un veterà de garanties i un jove amb ganes de consolidar-se definitivament.

Cop de cap de Baptistao

No havien passat ni cinc minuts quan Baptistao va avançar l’Espanyol amb un bonic cop de cap després d’una centrada de Víctor Sánchez per la dreta. El gegant romanès Pantilimon (fa 2,03 metres) no es va poder estirar prou. Tampoc hauria pogut fer gaire cosa en el gol del seu company Arribas en pròpia porta (m. 22) després d’un cop de cap de Gerard Moreno. El central del Depor, maldestre i desafortunat tot el xoc, va ser un amic per als periquitos.

Els jugadors de l'Espanyol celebren un dels gols. / Andreu Dalmau (EFE)

L’Espanyol tenia el partit encarrilat per la via ràpida, però va començar a mandrejar i el rival va anar millorant, comandat per Çolak Cartabia, dos bons peloteros que van posar Pau a prova, sobretot el turc, molt perillós amb els xuts amb l’esquerra.

Penal decisiu

Amb l’equip corunyès apoderant-se de la pilota es va arribar al descans. La segona part va començar amb el mateix patró. L’Espanyol es va relaxar en excés. Guilherme va fallar una ocasió claríssima (m. 48) i Borges va escurçar distàncies amb una rematada afortunada (m. 53).

El públic va acabar fent l'onada després d'una golejada que serveix per sumar 7 dels últims 9 punts

El duel portava un guió molt similar al de dilluns passat i els periquitos es preparaven per a la seva clàssica dosi de patiment. Es va arribar fins i tot a sentir algun xiulet, com recordaria després Pepe Mel.

Els periquitos temien que aquesta falta d’intensitat acabés arrossegant el seu equip i Quique va introduir canvis per agitar la situació. Hi faltava frescor. Granero Sergio García van entrar per Piatti Jurado abans de la jugada que acabaria decantant el xoc. Arribas, és clar, va cometre un innocent penal sobre Granero Gerard Moreno va portar la tranquil·litat.

L’afició va demanar que Sergio García xutés la pena màxima, però l’excapità va entregar la pilota al punta de Santa Perpètua, que és el primer llançador. Amb el 3-1 es va acabar la resistència del Depor. Va ser un cop massa dur per als gallecs. L’Espanyol es va divertir al tram final, Sergio García va acariciar el gol amb una vaselina que se’n va anar fora i Gerard Moreno va certificar la victòria al rematar a plaer una passada de Baptistao. El públic periquito va acabar fent l’onada en una jornada rodona.

Espanyol, 4; Deportivo, 1

<strong>ESPANYOL</strong>: Pau (7); Víctor Sánchez (6), David López (8), Hermoso (6), Aarón (7); Darder (7), Diop (6) (Marc Roca (6), m. 69), Baptistao (7), Jurado (5) (Sergio García (6), m. 64), Piatti (5) (Granero (6), m. 59); Gerard Moreno (8).