Ceballos frena l'angoixa del Madrid

Dos gols de l'exjugador del Betis en el seu primer partit com a titular li donen un triomf balsàmic a l'equip blanc

L'Alabès va tenir l'empat al tram final, peròs els dos xuts de Pedraza es van estavellar als pals

undefined40245772 gra438  vitoria   lava   23 09 2017   el centrocampista del 170923164923

undefined40245772 gra438 vitoria lava 23 09 2017 el centrocampista del 170923164923 / David Aguilar

4
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Amb suspens, amb l’ajuda dels pals i amb l’aparició de Ceballos, que va estrenar la seva titularitat amb els dos gols del seu equip, el Madrid va sortir del pou amb un triomf per la mínima que hauria pogut virar cap a la golejada per les ocasions fallades i a l’empat després dels dos xuts al pal de Pedraza. La victòria mitiga la crisi de l’equip de Zidane, en què Cristiano se’n va tornar a anar de buit en el seu segon partit a la Lliga.

He vist perillar l'empat. Aquest no és un moment brillant, però hem guanyat els tres punts que és el que volíem"

Zinedine Zidane

Entrenador del Madrid

El Madrid no troba la pau. Contra l’Alabès va jugar amb foc fins a destil·lar angoixa després d’haver fet prou coses per marxar de Vitòria amb un marcador molt més ampli. No ho va fer perquè segueix sense veure porta encara que estigui buida com en una rematada que Ramos va enviar als núvols sense ningú sota pals. Fa la impressió que a l’equip li pesa l’ansietat, i més després de la derrota a casa contra el Betis. També a Cristiano, que no s’ha estrenat en Lliga. 

Ni Modric ni Bale

Tot i encarar el matx molt a prop de l’abisme al no tenir marge d’error, Zidane va ser fidel a si mateix i va aplicar la recepta de les rotacions pel partit de dimarts contra el Dortmund a la Champions. Va deixar Bale i Modric a la banqueta per donar entrada a Lucas Vázquez i Ceballos, que es va convertir en l’home del partit. En la seva estrena com a titular les coses no li haurien pogut anar millor a l’exjugador del Betis, que va obrir el marcador per al seu equip, al qual va treure del mal pas amb el seu segon gol després que l’Alabès empatés en el que va ser el seu primer gol de la temporada.

Amb CeballosIsco Asensio l’absència de Modric perdia gravetat perquè aquell centre del camp s’encarregava de generar futbol i, sobretot, de cuidar molt la pilota. La va tenir el Madrid que es va refer de la primera ocasió de l’equip vitorià en una pilota que va refusar Navas amb els punys. En la següent acció es va demanar penal de Casemiro, a qui van empènyer per darrere abans d’acabar fent caure Ely. Una acció que Undiano Mallenco va resoldre assenyalant falta en atac.

Empat de Manu García

Aquesta jugada va ser el preàmbul del primer gol de l’equip blanc que va arribar en una passada d’Asensio a Ceballos, que va rematar amb la dreta per baix després de xocar amb un defensa (m. 10). El gol va donar tranquil·litat al Madrid, que va mantenir el domini del joc davant un rival al qual li costava arribar a porteria i que començava a deixar veure un forat en la defensa. No ho va aprofitar l’equip de Zidane, que va perdonar el rival després de disposar d’ocasions clares, com les de Lucas VázquezCristiano Nacho, que va veure com Pacheco li treia amb una mà prodigiosa una rematada de cap a la sortida d’un córner (m. 31).

La falta d’encert el Madrid la pagaria amb el gol de l’Alabès, que es va gestar en una excel·lent jugada de Burgui. La seva obertura a la banda per a Munir va acabar en una centrada perquè Manu García marqués d’un potent cop de cap que es va colar per l’escaire de la porteria de Navas (m. 39). Abans que el pànic acabés per apoderar-se del conjunt blanc, Ceballos va tornar a aparèixer perquè el Madrid recuperés el pols. El sevillà va aprofitar un error de Pacheco, que no va poder blocar la pilota al xocar amb Maripán, per marcar amb la dreta i tornar a avançar el seu equip (m. 43).

Cristiano i els pals

Notícies relacionades

Si el guió de la primera meitat va estar marcat per les ocasions desaprofitades pel Madrid, la segona entrega va tenir un aire similar, però per tots dos costats. Els dos xuts de Cristiano al pal van ser contestats amb dues rematades a la fusta de Pedraza en ple festival de tir al blanc. Abans d’això, Isco havia fallat un mà a mà amb Pacheco i, Ramos, amb tota la porteria per a ell, havia fet el mateix en un error del porter de l’Alabès (m. 74).

Renovació de Marcos Llorente

Previamente a això, Ceballos va deixar el seu lloc a Marcos Llorente, que tornava a jugar a Mendizorrotza, però aquesta vegada contra el que va ser el seu equip. Al final del partit, el club blanc va anunciar la renovació del contracte de Llorente, de 22 anys, fins al 2021. El fill de Paco Llorente, net de Grosso i nebot de Gento va veure com el seu equip litigava amb l'angoixa del resultat i aguantava pendent del rellotge. No podia cedir més punts després de veure el Barcelona lluny en la calssificació. Haver-ho fet hauria sigut enterrar gran part de les seves opcions a la Lliga i entrar en una cova de difícil sortida.             

Alabès, 1; Reial Madrid, 2 

<strong>Alabès</strong>: Pachecho (5); Vigaray (5), Maripán (4), Rodrigo Ely (5), Duarte (6); Dani Torres (5), Manu García (6); Burgui (7), Medrán (6), Ibai (6), Munir (7)