EL PARTIT DE CORNELLÀ-EL PRAT

L'Espanyol aconsegueix contra el Celta el primer triomf de la Lliga

L'equip blanc-i-blau s'imposa amb els gols de Gerard Moreno i Piatti

rpaniagua40178630 gra410  cornell  el prat de llobregat  barcelona   18 09 201170918215439

rpaniagua40178630 gra410 cornell el prat de llobregat barcelona 18 09 201170918215439 / Quique Garcia

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua / Barcelona

La primera victòria de l’Espanyol va arribar amb el clàssic patiment que sempre persegueix el quadro periquito. L’equip de Quique Sánchez Flores necessitava un triomf per evitar els primers nervis del curs i el va aconseguir davant el Celta (2-1). Amb una primera part excel·lent i una segona de molt més espessa, el quadro català en va tenir prou per aconseguir el seu objectiu. Ara podrà mirar amb més calma un calendari que s’aixeca amb visites al Vila-real, el Bernabéu i Anoeta a l’horitzó.

Els periquitos poden sentir-se alleujats. Després de sumar un punt de nou en les tres primeres jornades l’Espanyol necessitava donar-se la primera alegria. El pessimisme mai és un bon company i els primers dubtes ja s’havien deixat caure arran del fiasco davant el Leganés i la golejada del derbi contra el Barça. 

Maxi Gómez i Hermoso s'encaren en el partit disputat a Cornellà. / QUIQUE GARCÍA (efe)

Només una victòria podia asserenar els ànims en una setmana de tres partits. Amb quatre punts l’escenari es presenta molt més favorable. Una ensopegada davant el Celta juntament amb la difícil visita de dijous a Vila-real hauria convertit el xoc de diumenge al migdia contra el Depor en la primera final de Cornellà. 

Pobra entrada

Va quedar molt clar des de l’inici que l’Espanyol no estava disposat a tornar a fallar davant la seva gent. L’estadi va registrar la pitjor entrada a la Lliga en l’era de Quique (15.026 espectadors), però almenys aquells fidels van poder disfrutar de molt bons minuts. Va saltar a la gespa l’equip periquito amb unes ganes immenses d’agradar i Gerard Moreno va tenir l’1-0 a les seves botes en una ocasió claríssima (m. 6). El punta de Santa Perpètua va xutar fora, però poc després es va refer amb un xut ajustat que va batre Sergio (m. 10).

El Celta va protestar aquest gol. Amb raó, perquè la jugada es va iniciar en fora de joc. L’Espanyol no va abaixar les revolucions i Piatti, que va fer un partit brillant, va ampliar l’avantatge després d’una passada de Jurado. L’extrem argentí va marcar amb un xut creuat. El guió no podia anar millor per al bloc local. El tècnic va triomfar al modificar el seu sistema, deixant de costat el seu gairebé intocable 4-4-2 per apostar per un 4-2-3-1 amb Jurado en la mitjapunta. Darder també va actuar al seu lloc favorit (en el derbi va jugar a l’esquerra). Aquesta disposició lògica de tots els efectius va tenir un efecte molt positiu en el joc. 

La victòria estava encarrilada gràcies a la intensitat i la pressió mostrada per l’Espanyol, que va deixar gairebé sense resposta un Celta massa tou. Tot i això, el conjunt d’Unzué va tenir també un parell d’ocasions en les botes d’Aspas, que no està tenint gaire fortuna de cara a porta en aquest inici de Lliga. 

Lopetegui, a la grada

Notícies relacionades

Seguint el punta gallec estava a la grada el seleccionador Julen Lopetegui, que també podria donar alguna oportunitat a periquitos com David López, Aarón o Gerard Moreno. Les bones sensacions del primer temps es van mantenir en l’inici de la segona meitat, però aviat va començar a canviar la dinàmica. Un xut de Sisto desviat per Fontàs va sorprendre Pau (m. 68) i va portar la incertesa a Cornellà. Hi havia por.

Julen Lopetegui, aquest dilluns a l'estadi de Cornellà. / QUIQUE GARCÍA (efe)

Sense Piatti, canviat de nou massa aviat per Quique, l’equip va perdre pistonada i es va anar refugiant  buscant algun contraatac. El Celta va millorar molt amb l’entrada del diabòlic Emre Mor, però l’Espanyol va saber aguantar bé. La temporada passada no va arribar la primera victòria a casa fins a la jornada 13, a finals de novembre. En aquest curs no s’ha esperat tant. Si l’equip juga com en el primer temps hi ha motius per il·lusionar-se.  

Espanyol, 2; Celta, 1

<strong>ESPANYOL</strong>: Pau López (5); Víctor Sánchez (6), Dávid López (7), Hermoso (6), Aarón (7); Darder (7) (Diop (sq) (m. 82), Javi Fuego (5) (Marc Roca (5) (m. 74), Baptistao (6), Jurado (7), Piatti (9) (Sergio García (5), m. 61); Gerard Moreno (8).