LA JORNADA DE LLIGA

El Madrid troba un altre suport en Borja Mayoral (1-3)

El jugador del planter marca el primer gol i fabrica el segon en la imprescindible victòria blanca a Anoeta

undefined40159944 real madrid s forward from spain borja mayoral celebrates af170917225636

undefined40159944 real madrid s forward from spain borja mayoral celebrates af170917225636 / ANDER GILLENEA

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

El Madrid va reduir a un grau mínim els grans riscos que implicava la seva visita a Anoeta degut a les seves importants i nombroses baixes. Molt hi va tenir a veure Borja Mayoral, novetat sorprenent en la formació inicial blanca, que va anotar el primer gol i va fabricar el segon, obra de Kevin en pròpia porta.El decaigut Bale també es va acabar enfilant al carro per sentenciar en un contraatac en el segon temps.

No parla per parlar Zinedine Zidane quan diu que tots i cadascun dels jugadors de la seva plantilla són necessaris i que hauran de col·laborar de manera més o menys decisiva perquè l’equip madridista pugui superar o almenys repetir el que va firmar la temporada passada. Abans que les sancions i les lesions apuntessin que, efectivament, el club blanc s’havia quedat curt per no buscar un relleu de certes garanties per a Morata i Mariano, pràcticament ningú es podia imaginar que Mayoral estaria en la quarta jornada a Anoeta com a punta de llança en l’atac blanc per frenar en sec la Reial, que havia començat la temporada llançada.

Sort i destí

Gairebé tothom havia apostat que Asensio actuaria com a fals nou, a l’estil de la selecció espanyola contra Itàlia al Bernabéu, amb Bale i Lucas a les bandes, però Zidane va tornar a jugar-se-la i la maniobra li va sortir de cine. Serà qüestió de sort o de qualsevol altre factor que tingui a veure amb el destí, però aquest Mayoral que tan verd deien que estava per liderar l’atac madridista sap quin terreny trepitja.

Isco condueix la pilota perseguida per Canales. / JUAN HERRERO (EFE)

Sergio Ramos intentava acomodar-se, d’esquena a la porteria, per intentar una xilena a passada de Casemiro quan va aparèixer de cara el jugador del planter  blanc per aprofitar el segon toc a la pilota del seu capità i rematar amb un xut amb la tíbia que Rulli no va poder respondre (m. 19). Un gol amb què el Madrid apuntalava el seu domini inicial del xoc, emparat en la qualitat i la mobilitat Modric, Isco i Asensio al centre del camp, així com en la profunditat de Carvajal i Theo per les bandes, mentre que Bale passava realment desapercebut en un camp on sempre havia brillat  –cinc gols en quatre partits– i en el qual es va deixar veure per sentenciar. 

Resposta local

Notícies relacionades

El Madrid va intentar gestionar el seu avantatge amb prudència i toc, però no va poder controlar la primera arribada seriosa de la Reial, protagonitzada pels seus dos laterals. El dret, Odriozola, va servir una centrada passada que va sortir a caçar l’esquerre, Kevin, amb una volea davant la qual poc hi va poder fer Navas (m. 29). En una altra jugada calcada minuts després el mateix Kevin va llançar al travesser i de rebot va sortir la contra que va acabar en el segon gol madridista. I de nou amb participació determinant de Mayoral, que, això sí, havia fet falta prèvia a Llorente. Va enfilar cap a l’àrea, va trencar Elustondo a l’entrar-hi i per allà va aparèixer Kevin per colar la pilota a la seva porteria a l’intentar tallar la passada cap a Isco (m. 36).

Januzaj pica de cap amb l'oposició de Carvajal / JUAN HERRERO (EFE)

Les desgràcies del lateral esquerre de la Reial no es van acabar aquí. Després que Rulli evités el segon de Mayoral, Bale li va fer sortir els colors en una carrera de 70 metres que va acabar amb un suau toc per superar el porter reialista (m. 61). Una llosa per a la Reial i una injecció de moral per al britànic per enfrontar-se novament dimecres als seus nombrosos detractors del Bernabéu. El Madrid va marcar  un quart gol, obra d’Asensio, però va ser anul·lat per un bloqueig il·legal previ de Bale a Elustondo. I Carvajal i Varane van evitar un final molt més tens a l’impedir que William José i Zurutuza poguessin escurçar la diferència.