L'Audiència Nacional desbloqueja part dels comptes de Rosell

La justícia li permet que pagui dues hipoteques, a dues treballadores i els seus impostos i els de la seva dona

1
Es llegeix en minuts

La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha acordat el desbloqueig parcial dels comptes bancaris de l'expresident del Barça Sandro Rosell perquè pugui pagar dues hipoteques, les nòmines de la seva treballadora domèstica i una auxiliar administrativa i els impostos que han de pagar tant ell com la seva dona, Marta Pineda.

La Sala corregeix així la decisió de la jutge instructora de la causa contra Rosell, Carmen Lamela, que el 30 de juny va rebutjar el desbloqueig dels comptes de l'exdirectiu del Barça, a la presó des del 25 de maigpresó  pel presumpte blanqueig de gairebé 15 milions d'euros.

Lamela va argumentar que Rosell "posseeix o posseïa fons a l'estranger -que xifrava en més de 10 milions d'euros- i més en concret a Goldman Sachs al Regne Unit i a Generali Pan Europe a Irlanda", així com inversions a Luxemburg.

Notícies relacionades

No obstant, la Sala entén que no consta que les rendes de l'expresident del FC Barcelona estiguin fora del control judicial i que no té a la seva disposició efectiu per complir les seves obligacions fiscals de l'exercici 2015 i tampoc la seva dona.

En canvi, considera que no és procedent aixecar els bloquejos de determinats comptes de les societats TOC, TEC i Iniciatives, gestionades per Rosell a través de sicav i dedicades a projectes científics, perquè la investigació sobre la seva activitat es mou encara "en un camp una mica especulatiu" i, per tant, la mesura cautelar no ha de ser modificada fins que la jutge instructora no obtingui més informació sobre aquestes societats.