El combinat de Lopetegui passa per sobre de la feble Liechtenstein amb vuit dianes

undefined39965412 spain s alvaro morata  left  reacts after scoring  to take t170905213133

undefined39965412 spain s alvaro morata left reacts after scoring to take t170905213133 / Gian Ehrenzeller

3
Antonio Merino / Madrid

Julen Lopetegui deia que el partit contra Liechtenstein era igual d’important que el d’Itàlia de dissabte al Bernabéu, i els seus jugadors li van prendre la paraula fins a arrodonir una còmoda golejada (0-8) davant un rival de perfil molt baix que porta encaixats en vuit partits d’aquesta fase prèvia 34 gols per un de sol a favor. De nou el tàndem Iniesta-Isco va mostrar la seva gran qualitat en un xoc convertit en un monòleg del combinat espanyol, que als 16 minuts ja sumava tres dianes abans que Silva firmés el gol de la nit amb un gran llançament de falta a la primera meitat.

El camí cap al Mundial de Rússia de l’estiu que ve segueix net per a La Roja, a la qual després de l’ampli triomf a Vaduz li resta rebre Albània i tancar la fase de classificació a Israel. Davant Liechtenstein, Lopetegui li va donar una volta a l’equip que va guanyar Itàlia, amb Monreal, Thiago, Pedro i Morata.

Amb tres defenses i un davanter pur, l’equip espanyol va tenir l’empenta suficient per entrar en el partit des del primer minut i no sortir del guió previst que apuntava a la golejada. Ni una badada malgrat sentir-se molt superior a un rival molt petit, al qual no li va servir de res atrinxerar-se a la seva àrea davant la marea que li va venir a sobre des del xiulet inicial.

UN ESTIL QUE SORPRÈN / Lopetegui no vol sortir del dibuix que ha traçat en l’equip espanyol, un estil que ha tornat a sorprendre Europa després de  l’exhibició davant Itàlia. Espanya és un equip seriós i ho demostra, tant davant d’un rival potent com davant d’un grup d’amics com el que es va donar cita a Vaduz amb la intenció de no endur-se un sac de gols, cosa que li va resultar impossible.

Tot al contrari passava al davant, on La Roja, convençuda de poder tornar a estar a dalt de tot en la cita de Rússia, va oferir futbol i efectivitat. El primer va anar a càrrec d’Iniesta i Isco, que apunten a una societat perfectament equilibrada que destil·la gran qualitat. Al seu costat Silva és un altre estilet que sap posar la pilota on vol. Ho va fer als dos minuts per penjar una falta que Ramos va picar de cap al fons de la porteria del meta Jehle, que començava a intuir una nit interminable. Es buscaven dianes per ampliar la diferència de gols amb Itàlia, que va vèncer Israel (1-0) i que segueix a tres punts d’Espanya.

Els gols van anar caient com fruita madura. El segon va sortir d’una combinació entre Isco i Iniesta que va acabar amb un cop de cap de Morata (m. 15). Immediatament després, un error en el rebuig de Jehle el va aprofitar Morata per cedir a Isco, que va marcar a plaer (m. 16).

Malgrat el setge a la porteria local, es va haver d’esperar al minut 29 per veure el millor gol de la nit. L’esquerra de Silva va marcar un gran gol de lliure directe que va volar a l’escaire de Jehle. Després del descans van entrar Na-

cho i Iago Aspas, que va ser l’encarregat de firmar el cinquè després d’un remat de Morata al pal (m. 51). El davanter del Chelsea va fer el sisè després d’una combinació entre Iniesta i el mateix Aspas (m. 54). La pluja de gols va seguir amb un altre d’Aspas després d’una retallada i un xut amb l’esquerra.

BUSQUETS APARCA EL CENTENARI / Faltava un gol per igualar els vuit que La Roja li va fer a Liechtenstein en l’anada a Lleó i aquest el va marcar Göppel en pròpia porta després d’un centre de Deulofeu, que havia substituït Isco poc abans de la primera hora de partit. El que haurà de ser substituït per al xoc del 6 d’octubre davant Albània és Busquets. El blaugrana va veure una groga que li impedirà firmar el seu partit 100 amb una selecció a la qual tots veuen ja en la cita de Rússia.