LA CLASSIFICACIÓ PER AL MUNDIAL

El geni d'Isco destrossa Itàlia (3-0)

Dos gols magistrals del centrecampista del Madrid deixen sense respostes un rival molt menys compacte i perillós del que s'esperava

undefined39921472 gra262  madrid  02 09 2016   el centrocampista de la selecci170902212543

undefined39921472 gra262 madrid 02 09 2016 el centrocampista de la selecci170902212543 / MARISCAL

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

La presència al Mundial de Rússia 2018 és cosa feta per a la selecció espanyola, que va guanyar al Bernabéu Itàlia, aclaparada després de mostrar-se incapaç de neutralitzar el geni d’Isco. El malagueny va sobrevolar per sobre de tots per deixar la classificació a punt de caramel amb dos gols de bandera en el primer temps. Morata va rematar la feina en el segon amb assistència de Ramos. Ningú s’imagina ni de lluny que Espanya pugui distreure’s en els tres partits que queden per jugar en aquesta fase de classificació.

 

Iniesta es retira aclamat pel Bernabéu, substituït per Morata / PAUL WHITE (AP)

  

No hi era Chiellini, lesionat, però Lopetegui va seguir endavant amb el seu pla i va fer entrar Asensio en una formació inicial sense davanter centre pur. Morata, Villa i Aspas van quedar aparcats a la banqueta a l’espera de si el pla evolucionava cap on el seleccionador havia previst. Amb el jove madridista i Silva repartint-se la missió d’aparèixer com a fals nou a conveniència, Itàlia va desplegar l’aparell defensiu, amb línia de quatre al darrere. L’azzurra es va mostrar ferma uns quants minuts, en què un es podia preguntar si no s’hauria de pensar tard o d’hora a plantejar alguna cosa més que el joc de toc continu d’un costat a l’altre, sense la profunditat necessària per obrir vies cap a Buffon. Els xiulets a Piqué no ajudaven tampoc a fer que la selecció espanyola s’aclarís per trobar les respostes que demana Lopetegui en situacions compromeses.

A PILOTA PARADA

La solució va arribar a pilota parada en la segona falta preocupant per a Buffon. Ramos va malgastar la primera, amb Asensio a l’expectativa, però Isco va aprofitar la següent per arrencar. És clar que abans va haver d’aparèixer Iniesta per filtrar una passada excel·lent cap a Asensio. El mallorquí va ser parat de mala manera a prop de la corona de l’àrea i la pilota la va agafar el seu company al Madrid per clavar-la amb un xut de dreta impecable per sobre de la barrera (m. 13). L’intent de la selecció italiana de reaccionar es va quedar en alguna pèrdua inquietant del conjunt espanyol, que va tenir un bon parapet en De Gea. El porter del United va treure una mà prodigiosa per evitar que Belotti empatés i més tard al davanter li van xiular un fora de joc que no era quan corria sol cap a la porteria. 

Villa, que va sortir per Isco al minut 88, correspon als aplaudiments del públic / JUANJO MARTÍN (EFE)

    

Notícies relacionades

Piqué va estar a punt d’apagar els xiulets d’una vegada amb un cop de cap lleugerament alt a passada de Carvajal, però va ser Isco qui va tancar pràcticament el partit amb una altra meravella. Una jugada entre Alba i Asensio va acabar amb la pilota als peus del malagueny, que va retallar Verratti amb la dreta i va disparar amb l’esquerra per retratar de nou Buffon (m. 41).

GRAN PARADA

De Gea va tornar a aparèixer per evitar que Insigne fiqués Itàlia en el partit al principi del segon temps. Tampoc va poder Belotti abans que la Roja tornés a apoderar-se de la pilota per desesperar un rival que va entregar la cullera molt abans del previst. Isco va tornar a delectar el personal amb un túnel a Verratti abans d’obrir a Carvajal, que no va poder amb Buffon. Morata, que havia sortit per Iniesta, no va donar opció al porter de la Juve després de ser habilitat per Ramos en una contra iniciada pel mateix central madridista (m. 77). Un cop que va paralitzar definitivament Itàlia. 

La fitxa

<strong>3 - Espanya</strong>: De Gea (7), Carvajal (7), Piqué (7), Ramos (7), Jordi Alba (7), Koke (7), Busquets (8), Iniesta (8) Silva (6)), Asensio (6), Isco (9). Entrenador: J. Lopetegui (7).