Asensio posa Bale i Benzema contra les cordes

Augmenta la pressió sobre Florentino Pérez per decidir el traspàs d'un dels dos davant el pròxim tancament del mercat

undefined39832715 real madrid s gareth bale looks at the ball during a spanish170828175535

undefined39832715 real madrid s gareth bale looks at the ball during a spanish170828175535 / Francisco Seco

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

Benzema remata en una de les ocasions que va desaprofitar davant el València / J. J. GUILLÉN (EFE)

Asensio llança la falta amb què va marcar el segon gol del Madrid / JAVIER LÓPEZ (FUENTE)

No és que Gareth Bale i Karim Benzema no resisteixin la comparació amb Cristiano Ronaldo pel que fa a capacitat golejadora. És que ara ja no aguanten tampoc ser comparats en gairebé tots els aspectes amb Marco Asensio, que, en absència de l’estrella portuguesa, va haver d’estirar el carro madridista amb dos gols fantàstics davant el València, encara que només servissin per salvar un punt davant el rival reajustat a corre-cuita per Marcelino García Toral.

El jove mallorquí va acabar amb el Bernabéu rendit als seus peus, en contrast amb el comiat que van tenir el gal·lès i el francès. Bale va marxar entre xiulets quan va ser substituït per Lucas, i Benzema va haver d’aguantar l’esbroncada del públic al final dels dos períodes, després de fallar dues claríssimes ocasions de gol en cada part. Tot això ha provocat que, a quatre dies del tancament del mercat, a Florentino Pérez li ploguin els suggeriments de desprendre’s d’un dels dos, sobretot del britànic, a més de la conveniència de fitxar un altre nou que compensi la pèrdua realitzadora per la sortida de Morata i Mariano.

Recomanacions que el president del Madrid no sembla disposat a atendre, encara que tornen a sorgir notícies al voltant d’ofertes pels dos jugadors. Segons el 'Daily Star', el United torna a la càrrega pel gal·lès, per qui està disposat a arribar fins als 105 milions d’euros, uns cinc milions més del que li va costar al club blanc el 2013. Pel que fa a Benzema, el Liverpool sembla decidit a llançar-se per ell si finalment es tanca el traspàs de Coutinho al Barcelona.

Defensa de Zidane

Zinedine Zidane, que la vigília del xoc contra el València havia donat la plantilla per tancada sense parlar en aquesta ocasió que fins al tancament del mercat tot és possible, no va tenir més remei que sortir a defensar els dos futbolistes. «És un jugador important de la plantilla. Gareth és Gareth. Seguirem treballant i a comptar amb ell, igual que amb els altres. No significa res. Ha tingut ocasions de gol i no ha pogut. Seguirem treballant això. No puc retreure res als meus jugadors. Al contrari, estic molt content amb el que han fet», va dir en roda de premsa el tècnic francès, conscient que l’aturada de la Lliga pels partits de seleccions de classificació per al Mundial contribuirà a calmar els ànims dels aficionats.

A la tornada seguirà sense poder comptar amb Ronaldo durant dues jornades més, però tindrà Sergio Ramos a la seva disposició, així que no hi haurà lloc per a tots els que van estar en la formació titular davant el València. El pròxim partit és contra el Llevant, també al Bernabéu, el dissabte 9 de setembre a les 13.00 hores, fet que escurça el termini del retrobament de Bale i Benzema amb l’afició.

El públic mana

Sobre Benzema, que el va arribar a desesperar amb els seus errors en el remat, Zidane també es va mostrar molt conciliador, encara que sense retreure res als aficionats: «El públic fa el que vol. L’important és que Karim tingui ocasions i n’ha tingut. Avui no ha pogut marcar i no passa res. Hem de mantenir el somriure perquè així és el futbol. A vegades la pilota no vol entrar i s’ha de tenir paciència. No s’ha d’opinar sobre el que fa el públic. Ve aquí i ens recolza, com avui».

Notícies relacionades

El cas de Benzema, de totes maneres, no té res a veure amb el de Bale. Com el mateix tècnic va ressenyar, el seu compatriota va estar en gairebé totes les jugades de perill encara que fallés el que un davanter experimentat no pot fallar. Després es fa perdonar amb coses com la meravella amb què va destrossar la defensa de l’Atlètic per assegurar que el Madrid arribés a la final de Champions. 

El gal·lès, senzillament, segueix sense comparèixer ni sembla posar-hi totes les ganes que se li exigeixen. Ni amb Cristiano Ronaldo al costat ni sense el portuguès. En qualsevol cas, si algú hi ha fix per al pròxim partit al Santiago Bernabéu és Marco Asensio