Així juguen la Juve, l'Olympiacos i l'Sporting de Portugal, rivals del Barça a la Champions

Allegri aposta per la continuïtat toi i les sortides d'Alves i Bonucci

undefined39740569 torino  italy   19 08 2017   juventus  forward paulo dybala 170824194415

undefined39740569 torino italy 19 08 2017 juventus forward paulo dybala 170824194415 / ALESSANDRO DI MARCO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Botxí del Barcelona a quarts de final la temporada passada, el Juventus torna a creuar-se en el camí del conjunt blaugrana en la fase de grups amb la ferida oberta encara de la humiliació soferta a càrrec del Reial Madrid en la final de Cardiff, després de la qual ha començat la temporada oficial a Itàlia amb un altre revés, aquest molt més inesperat, la derrota contra el Lazio a la Supercopa italiana.

Domini al Calcio

La marxa d'Alves i Bonucci, dos dels seus grans pilars als quals Benatia i De Sciglio tenen difícil fer oblidar, apunten a una pèrdua de competitivitat del conjunt dirigit per Allegri, que no ha aconseguit traslladar a Europa el seu domini absolut al Calcio amb sis scudettos consecutius. Ha mantingut, però, Dybala, destinat a reafirmar el seu lideratge en plena maduresa i Marchisio. Ha reforçat sensiblement el centre del camp amb Matuidi i per a la davantera han arribat el jove Bernardeschi, del Fiorentina, i Douglas Costa, cedit pel Bayern, encara que tot indica que Higuaín i Mandzukic seguiran inamovibles.

En principi, l'estructura de l'equip no canvia gaire respecte a la temporada passada. Allegri va emprendre la transició del 3-4-3 o 5-3-2 al 4-2-3-1 amb línies molt juntes i va tenir un èxit notable fins que es va topar amb el Madrid.

Irregularitat de l'Sporting 

L'Sporting de Portugal arriba de superar l'Steaua de Bucarest en la prèvia i es presenta com un rival que pretén deixar enrere els problemes d'identitat i irregularitat que l'afecten en la primera competició europea. La temporada passada no va estar gaire lluny de sorprendre el Madrid en la fase de grups tot i que finalment va acabar quart.

Acuña disputa la pilota en el partit contra l'Steaua del 15 d'agost / MIGUEL A. LOPES (EFE)

Manté a la seva estrella, Gelson Martíns, líder d'un equip en què el seu tècnic, Jorge Jesús, es manté fidel al 4-4-1-1 amb la variant del 4-4-2, en el qual els extrems tenen especial rellevància. De fet, la seva incorporació més rellevant és un d'ells, Acuña (Racing de Avellaneda), a qui han acompanyat Bruno Fernandes i Batagglia. Els tres han sigut titulars en els tres partits de Lliga disputats i guanyats fins ara. Piccini, Mattheus i Leonardo Ruiz esperen la seva oportunitat, igual que Mathieu Coentrao, que han arribat lliures i estan sent molt criticats.

Exequip de Valverde

Notícies relacionades

Dels set títols de Lliga consecutius que ha aconseguit l'Olympiacos a Grècia, tres van ser sota la batuta d'Ernesto Valverde. Ara, amb l'albanès Besnik Hasi a la banqueta practica un 4-2-3-1 amb bastant menys toc que quan el dirigia el tècnic blaugrana.

Odjidja celebra la classificació després de guanyar el Rijeka / ANTONIO BRONIC (REUTERS)

Arriba a la fase de grups després de superar amb dificultats en les prèvies el Partizan i el Rijeka i és sobre el paper el rival més fràgil del grup. S'ha reforçat amb el davanter Emenike (Fenerbahçe), els centrecampistes Carcela (Granada) i Odjidja (Legia) i els defenses Vukovic (Konyaspor) i Milic (Fiorentina). El croat Mirko Marin intenta reconduir la seva carrera com a líder d'un equip en què continua el defensa espanyol Botía.