LA TORNADA DE LA SUPERCOPA

Homenatge a Cristiano Ronaldo

L'equip blanc escombra el Barça després de la còlera del portuguès per no haver sigut perdonat

undefined39713030 madrid  16 08 2017   deportes  futbol supercopa de espa a  p170817031520

undefined39713030 madrid 16 08 2017 deportes futbol supercopa de espa a p170817031520 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

Blanc, blanquíssim, va lluir el Bernabéu a les altes hores en què es va haver de decidir la Supercopa. No hi havia cap risc que passés el que va passar al Camp Nou, on més socis barcelonistes dels que ho haurien­ hagut de fer van permetre que les seves entrades anessin a parar a seguidors madridistes, que van disfrutar més que mai a l’estadi blaugrana. Ho van veure de seguida els jugadors blancs, que van sortir com si fossin ells els que havien de remuntar.

Va ser com si estiguessin convençuts que el Barça no tindria resposta per a aquesta impetuosa sortida i a més estaven dolguts i conta­giats per la mania persecutòria que pateix Cristiano Ronaldo des que De Burgos Bengoetxea el va expulsar i ell va reaccionar amb l’«empenta lleu» que els òrgans disciplinaris de la federació no han tingut més remei que castigar amb la sanció mínima que contempla el reglament.

Sense reducció de pena

No hi havia reducció de pena possible i el golejador portuguès va reaccionar, via Instagram, amb un rampell de còlera que li pot costar una denúncia del Comitè Tècnic d’Àrbitres i una bona multa. «¡¡Cinc partits!! ¡Em sembla exagerat i ridícul. ¡Això es diu persecució! ¡¡¡Gràcies als meus companys i als aficionats pel suport!!!», va escriure Ronaldo al costat de la foto del moment de la seva expulsió. Ho va fer poc després que es conegués que De Burgos no anirà a la nevera. Va ser designat per al Betis-Celta de la segona jornada de Lliga.

Cristiano Ronaldo, en una llotja al costat de la seva parella i Jorge Mendes. / JOSÉ LUIS ROCA

Més llenya al foc per a la mocadorada anunciada per rebre l’equip arbitral, comandat aquesta vegada pel murcià Sánchez Martínez. Al final no va ser en aquell moment sinó al minut 7 i no n’hi va haver per tant, potser perquè el personal encara estava flipant amb un altre gol estratosfèric dos minuts abans d’Asensio, entestat a condemnar a l’ostracisme algun dels intocables. De moment, ahir a la nit Bale es va quedar a la banqueta i això, tenint en compte que Ronaldo no hi era, va cridar poderosament l’atenció.

Un Barça irreconeixible

Els mocadors van estar acompanyats de crits de «Cristiano, Cristiano», que el portuguès va agrair des de la llotja de jugadors mentre els seus companys seguien concentrats en la tasca de menjar-se un Barça irreconeixible.

Notícies relacionades

L’àrbitre es va tirar a sobre l’afició blanca per no ensenyar-li una groga a Sergi Roberto quan tothom l’hi demanava després d’una presumpta agafada a Asensio. No va anar a més perquè l’entusiasme va tornar a recórrer la grada amb coses com el gran barret que Modric va regalar a André Gomes. Va ser tres minuts després que Lucas xutés al pal i dos abans que Benzema liquidés l’assumpte amb el seu primer gol des que el Madrid va començar a treballar a mitjans de juliol.

Sergio Ramos i Rakitic es disputen la pilota. / DAVID CASTRO

El travesser va rebutjar el que podia haver sigut el gol que fes entrar el Barça en el partit i l’equip blaugrana va haver d’acabar dimitint, tot i que el Madrid va rebaixar sensiblement la seva intensitat. Keylor Navas i una altra vegada la fusta a cop de cap de Suárez, que va acabar lesionat en un genoll, van deixar les coses com estaven. Pep Segura no va personalitzar aquesta vegada en ningú a l’hora de buscar culpables. A més, abans del partit havia matisat que les seves paraules sobre Piqué no tenien la intenció crítica que se’ls va donar. Ell, com tots, no fa més que donar voltes als fitxatges que falten i al fet que la temporada pot resultar molt dura.