ACCIÓ SOLIDÀRIA

Laia Sanz es para una hora a l'Atacama Rally per socórrer un altre pilot

El francès 'Pela' Renet va patir diverses fractures, la catalana el va ajudar i l'organització li va tornar el temps perdut

GRA291 COPIAPÓ (CHILE). 14/08/2017.- Fotografía facilitada por RallyZone de la española Laia Sanz (KTM) durante su participación hoy en la primera etapa del Rally de Atacama, puntuable para el Mundial Cross Country de motociclismo, disputada con salida y llegada en la localidad chilena de Copiapó con un recorrido total de 272 kilómetros, 226 de ellos cronometrados. EFE/Edoardo Bauer ***SOLO USO EDITORIAL***

GRA291 COPIAPÓ (CHILE). 14/08/2017.- Fotografía facilitada por RallyZone de la española Laia Sanz (KTM) durante su participación hoy en la primera etapa del Rally de Atacama, puntuable para el Mundial Cross Country de motociclismo, disputada con salida y llegada en la localidad chilena de Copiapó con un recorrido total de 272 kilómetros, 226 de ellos cronometrados. EFE/Edoardo Bauer ***SOLO USO EDITORIAL*** / Edoardo Bauer (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Laia Sanz s'ha parat a l'Atacama Rally per socórrer el corredor francès Pierre Alexandre "Pela" Renet, que havia tingut un fort accident en la segona etapa de la prova, segons un comunicat emès per KH-7 i Soficat Xerox. Renet ha patit fractures a l'espatlla, colze i costelles del costat dret del cos, així com una lesió cervical. "Quan passa una cosa així, és difícil. És igual qui sigui, però si a sobre és algú a qui coneixes, et queda molt mal cos", va declarar Sanz sobre l'accident de Renet. L'espanyola i el pilot xilè Daniel Gouet es van parar per assistir el seu company.

Una hora parada

Notícies relacionades

Sanz va estar parada durant gairebé una hora intentant ajudar el francès: "Hem esperat l'arribada de l'helicòpter i hem ajudat en la seva evacuació. Després hem continuat la carrera, però la veritat és que després d'una cosa així no surts amb el cap al seu lloc per donar gas", ha comentat Laia Sanz. L'organització ha decidit tornar-li el temps a Sanz, i així la pilot del KTM Factory Rally Team s'ha classificat en la 11a posició de l'etapa.

Estava previst que la prova tingués un recorregut de 308 quilòmetres. No obstant, l'organització l'ha donat per acabada al quilòmetre 164, ja que el trasllat de Renet els ha deixat sense la cobertura de l'helicòpter.