L'Espanyol ofereix bona imatge i empata a Hamburg (1-1)

Baptistao va ser l'autor del gol del conjunt de Sánchez Flores

gerard-moreno

2

L’Espanyol va oferir una bona imatge i es va endur un empat (1-1) del Volksparkstadion contra un Hamburg que es presentava davant la seva afició, amb una gran reacció després del descans que va encarrilar el partit en el minut 61, però que es va veure truncada, en el millor moment blanc-i-blau, per l'empat en el 86.

L’amistós, el penúltim de la pretemporada, va arrencar amb mancances defensives en el quadro de Quique Sánchez Flores, sense el seu central David López ni el porter Pau López, amb molèsties. Tot i així els amfitrions tampoc van aprofitar el desconcert en la defensa periquita i l’equip blanc-i-blau va anar agafant a poc a poc el ritme del partit.

Velocitat dels atacants

Les ocasions van ser escasses abans del descans. Müller va posar el verí a l'Hamburg, mentre que l'Espanyol s'aferrava a la velocitat dels seus atacants.

En el minut 20, Piatti va tenir la millor ocasió del matx: l’extrem argentí va encarar el porter Mathenia i la seva vaselina no va trobar porteria.

El millor, almenys per als catalans, arribaria a la represa. Llavors sí que es va veure una versió més afilada del projecte de Quique.

Revolucionats

El gol de Leo Baptistao (m. 61) va ser essencial per despertar l’equip. El futbolista brasiler va culminar una combinació de Melendo Gerard Moreno: bona societat al davant.

Inspirats pel 0-1, els blanc-i-blaus es van revolucionar. Túnels i barrets de Baptistao i Jurado no van agradar als jugadors alemanys.

Però tampoc tenien respostes contundents al desplegament i atreviment de l'Espanyol. Havien de buscar alternatives: l'àrbitre va assenyalar un dubtós penal en el minut 75.

Però llavors es consagraria un altre dels jugadors del partit. Adrià López va aturar el llançament. El del planter, sens dubte, recordarà el matx contra un dels històrics de la Bundesliga. Tot semblava encarrilat cap a una victòria catalana, però en els instants finals el guió va canviar.

Va pujar la tensió en l'amistós i Javi Fuego i Diop van rebre forts cops. I en el minut 86, quan el senegalès va tornar a la gespa després de ser atès, Holtby va marcar. Un empat, al capdavall, que no entela les bones sensacions que l'Espanyol va deixar al Volksparkstadion.

Fitxa tècnica:

1 - Hamburg: Mathenia; Sakai, Mavraj, Papadopoulos, Douglas; Walace, Jung; Müller, Hunt, Hahn i Wood. També van jugar: Holtby, Pollersbeck, Diekmeier, Janjicic, Drongelen, Schipplock, Jatta, Arp.

1 - Espanyol: Adrià López, Aarón, Mario Hermoso, Diop, Javi López, Javi Fuego, Marc Roca, Jurado, Piatti; Leo Baptistao i Gerard Moreno. També van jugar: Melendo, Granero, Sergio García, Pol Lozano.

Gols: 0-1: Leo Baptistao, min.61. 1-1: Hotlby, min.86.

Àrbitre: Robert Shroder. Va amonestar Douglas (min.29), Walace (min.84).

Incidències: Partit amistós disputat al Volksparkstadion d'Hamburg davant 20.147 espectadors.