EL FINAL DEL CULEBRÓ PERICO

L'Espanyol traspassa Caicedo al Lazio per 2,5 milions d'euros

La marxa del davanter equatorià, que feia tres anys que estava al club blanc-i-blau, permetrà fer més fitxatges

rpaniagua36147907 barcelona      03 11 2016    deportes    quique sanchez flor170802114114

rpaniagua36147907 barcelona 03 11 2016 deportes quique sanchez flor170802114114 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua / Barcelona

Semblava que mai arribaria el moment, però ja és una realitat. Felipe Caicedo és nou jugador del Lazio. Després de ser el clàssic protagonista del mercat periquito a l’estiu i a l’hivern, el davanter equatorià finalment deixa l’Espanyol per 2,5 milions. No és una xifra excessiva, però aquesta venda era necessària. Entre la seva elevada fitxa, la més alta de la plantilla, i altres partides, l’entitat s’estalvia sis milions amb l’adeu de l’equatorià, que ha marcat 24 gols en 103 partits amb el club perico.

Caicedo, de 28 anys, deixa el quadro català amb un discret balanç. Va arribar com un ídol el 2014 en una presentació seguida per més de 500 equatorians a Cornellà. El llavors president, Joan Collet, va remarcar l’ambició amb què es contractava el punta, que va venir lliure de l’Al-Jazira. Després de marcar nou gols en la primera Lliga i vuit en la segona, el curs passat el va tancar només amb dos. Tampoc comptava amb el suport de Quique Sánchez Flores, amb qui va mantenir una bronca en el duel davant l’Eibar l’octubre de l’any passat. Caicedo es va autoexpulsar després de veure dues grogues en 10 minuts.

Era necessari vendre l’ariet per poder fitxar i això és just el que ha fet el club periquito. El fet d’arribar amb la carta de llibertat des de Qatar li ha permès tenir una fitxa generosa (gairebé cinc milions bruts per campanya), un privilegi del qual l’Espanyol s’havia de desfer.

Blindatge de Chen

El seu blindatge va ser la primera decisió de Chen ­Yansheng, que va adquirir tots els drets de l’equatorià, considerat fa any i mig el jugador franquícia del projecte. Mesos després, el Màlaga va arribar a oferir cinc milions perquè tornés a les seves files, però l’Espanyol els va rebutjar. Es va arribar a pensar que el club podria ingressar al voltant dels 10 milions, però la ­realitat ha deixat la xifra en 2,5.

El Lazio serà el 10è club en la trajectòria de Caicedo des de la seva irrupció al Rocafuerte del seu país. Després va jugar al Basilea, el Manchester City, l’Sporting de Portugal, el Màlaga, el Llevant, el Lokomotiv de Moscou, Al-Jazira, l’Espanyol i ara a Itàlia. «Després de tres anys al RCD Espanyol començo una nova etapa i me’n vaig com vaig arribar, donant les gràcies. ¡Gràcies periquitos! ¡Gràcies afició!», va escriure Caicedo ahir al seu Twitter.

Hores abans ja havia deixat clar que estava de «mudança», fet que vaticinava un desenllaç ràpid. El cap de setmana va anar amb la seva dona, María García, a Roma, on va passar la revisió mèdica. El seu adeu propicia l’arribada d’altres reforços. «Les negociacions que teníem es desbloquejaran. Serem més àgils al mercat. El pla està traçat, tenim clares les tres posicions que volem reforçar per equilibrar la plantilla», va dir ahir Quique després de l’amistós contra el Twente.

Un central, el primer

La prioritat de la direcció esportiva, pilotada per Òscar Perarnau i Jordi Lardín, és reforçar la defensa. El primer a arribar pot ser Naldo, el central brasiler del Krasnodar rus. La seva cessió amb una opció de compra de dos milions està pròxima. Al tècnic li encantaria tornar a comptar amb Diego Reyes, però el Porto li ha donat dorsal i compta amb altres ofertes. La licitació serà bastant complicada.

Si no pogués concretar-se el retorn de l’internacional mexicà, es buscaria un migcentre (David López ja es considera amb seguretat que jugarà de central) i un davanter, però no és el primer objectiu. Dídac Vilà, que segueix amb el seu contenciós amb l’AEK, també podria firmar. Al capítol de sortides, es busca destí per a Paco Montañés, Rober Correa Diop, per qui s’espera ingressar alguna cosa en un traspàs. Melendo, del planter, podria ser cedit per tenir més minuts

Notícies relacionades

 

 

<br/>