L'ESCÀNDOL AL FUTBOL ESPANYOL

Larrea s'estrena com a president de la RFEF en la primera assemblea sense Villar

El dirigent incideix en l'honestedat del futbol espanyol, pese al crític moment por el que travessa

Els comptes de l'exercici del 2016 i el pressupost del 2017 s'acometerán en una nova assemblea

undefined39452597 gra141  madrid 26 07 2017   juan luis larrea  c   nuevo pres170726130144

undefined39452597 gra141 madrid 26 07 2017 juan luis larrea c nuevo pres170726130144 / Santi Donaire

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / Madrid

Juan Luis Larrea es va estrenar ahir com a nou president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) després de la suspensió per un any d’Ángel María Villar i Juan Padrón, segons va determinar dimarts el Consell Superior d’Esports (CSD). Larrea no va aconseguir congregar tots els assembleistes, ja que dels 140 només hi van assistir 93. L’assemblea es va celebrar a la seu de la federació a Las Rozas i va ser la primera sense Villar.

Al so de la cançó 'Sobreviviré', va començar una cita atípica en què el nou president va portar a terme una encesa defensa de l’expresident, a la presó des del passat dia 20, i de tot el futbol espanyol. Sense un terç dels assembleistes i amb Enrique Cerezo, president de l’Atlètic, Jokin Aperribay, president de la Reial Societat, així com representants de la UEFA, la FIFA i el CSD, Larrea va passar de dir que posaria «la mà al foc per Villar» a matisar ahir que «només la poso per mi, encara que Ángel és el meu amic». Després es va referir a la difícil situació que viu el futbol espanyol.

«Estem en un moment molt delicat, però això no pot impedir la confiança en el futur ni mirar cap endavant. En el futbol espanyol hi ha gent capaç i honesta. Som una organització referent», va afirmar el nou cap visible de la RFEF. Larrea va anar directament a valorar la situació creada arran de la detenció i empresonament de Villar. «Davant el desafiament sobre fets que decidirà la justícia vull encoratjar la gent del futbol. Estem convençuts que sabrem reprendre aquesta situació sense judicis sumaríssims ni linxaments prematurs. El temps serà el jutge suprem», va afegir Larrea.

Cap a unes eleccions

Després de l’assemblea, el nou mandatari de la RFEF va apuntar que no hi ha una comissió gestora. «El president soc jo i al setembre portarem a terme una assemblea per veure què passa. No descarto la convocatòria d’eleccions, encara que serà la junta directiva la que decideixi què s’ha de fer», va sostenir Larrea, que avui prestarà declaració davant el jutge Pedraz. «Estic tranquil. No tinc res a ocultar», va comentar el president.

Mentrestant, Esther Gascón, directora general de la federació, que està pendent de declarar com a testimoni davant el jutge dins de l’anomenada operació Soule sobre la corrupció a la federació, va portar les regnes de l’assemblea. Gascón va ser acomiadada per Villar, raó per la qual va rebre una indemnització de 300.000 euros, i un dia després va tornar a ser contractada amb un sou superior als 200.000 euros.

Els comptes no es van aprovar

Quan es va anunciar el tercer punt de l’ordre del dia pertanyent als afers econòmics, que inclouen el balanç i comptes de resultats i la liquidació del pressupost a 31 de desembre del 2016, així com el pressupost per a l’exercici 2017, Larrea va apuntar que es retirava l’esmentada aprovació «per la necessitat de treure totes les reserves», tal com va decidir dimarts la junta directiva». El balanç i els comptes es desenvoluparan en una assemblea, «d’obligatòria assistència» que se celebrarà dilluns que ve a les 18 hores. Tampoc es va abordar el punt 5 de l’ordre del dia, pertanyent a assumptes jurídics.

Sí que es va votar el punt de la comercialització dels drets audiovisuals de la Copa del Rei, que va ser aprovat per 81 vots a favor, un en contra i cinc abstencions. També es va donar llum verda al calendari de la temporada amb 85 vots a favor, un en contra i cinc abstencions.

Les dates de la temporada

Notícies relacionades

D’aquesta manera es confirma que la Lliga començarà el 20 d’agost i s’acabarà el 20 de maig. La Supercopa d’Europa la jugarà el Madrid davant el United el 8 d’agost. El dia 13 es disputarà l’anada de la Supercopa espanyola, al Camp Nou, mentre que tres dies després se celebrarà la tornada al Bernabéu.

La final de Copa se celebrarà el 21 d’abril. La final de la Lliga Europa es jugarà el 16 de maig a Lió, mentre que la Lliga de Campions es decidirà a Kíev el 26 de maig. La selecció reprendrà l’activitat el 2 de setembre amb el decisiu duel davant Itàlia. El Mundial de Rússia s’iniciarà el 14 de juny i s’acabarà el 15 de juliol. Amb el futbol com a protagonista per sobre de l’escàndol que viu la federació, es va tancar una assemblea en què també es va sentir la cançó d’U2 'With or without you', que probablement va tenir com a destinatari el gran absent de Las Rozas que ara ocupa un mòdul a Soto del Real.