El CSD suspèn Villar per un any

La decisió s'ha pres per unanimitat i també afecta el vicepresident Padrón

undefined39445012 madrid 25 07 2017 reuni n en el consejo superior de deportes170725195706

undefined39445012 madrid 25 07 2017 reuni n en el consejo superior de deportes170725195706 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / Madrid

La comissió directiva del Consell Superior d’Esports (CSD) va decidir ahir la suspensió cautelar revisable d’Ángel María Villar com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i de Juan Padrón, vicepresident, per un any. La reunió va estar presidida per José Ramón Lete, president del CSD, i va comptar amb l’assistència de Javier Tebas, president de LaLiga –hi van anar 12 dels 14 membres–. Al final de la reunió, Lete va mostrar el seu desig de personar-se com a acusació particular en el procés que se segueix contra Villar, el seu fill Gorka i Padrón, cosa que també farà LaLiga.

Mentrestant, a la presó de Soto del Real, Villar fa una bona amistat amb Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid; el germà d’aquest, Pablo, i l’expresident blaugrana Sandro Rosell, entre altres. El fins ahir president complia el seu cinquè dia a la presó quan va ser suspès, després que el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) obrís expedient disciplinari a Villar i el CSD apliqués la llei de l’esport per deixar sense efecte les funcions dels membres de l’òrgan de govern de la federació.

Petició a la Federació

Notícies relacionades

El CSD va sol·licitar a la federació que es facin els passos pertinents per substituir Villar, que ha estat 29 anys al capdavant de la federació. L’expresident va ser detingut el dia 18 de juliol al seu domicili i després de declarar davant el jutge Santiago Pedraz va ser traslladat a la presó el dia 20. Villar va ser acusat d’apropiació indeguda, corrupció entre particulars, administració deslleial, falsedat documental i aixecament de béns. El jutge Pedraz, mentrestant, prossegueix amb els interrogatoris a testimonis i encausats en la denominada operació Soule, que acabaran dilluns.

Mentrestant, a la seu de Las Rozas es va portar a terme la junta directiva de la federació, a la qual van assistir les territorials afins a Villar, així com els presidents de l’Atlètic, Enrique Cerezo, i de la Reial Societat, Joki Aperribay. Els dos dirigents van fer cas omís de la recomanació del president de LaLiga, que havia demanat que cap president assistís a aquella reunió, així com a l’assemblea celebrada al matí.