REFORÇOS DE LA 'PREMIER'

Xec en blanc per a Guardiola

Després del primer any sense títols del tècnic català des que està a les banquetes, el City ha gastat fins ara 189 milions en reforços

El pròxim objectiu és Mendy, lateral esquerre del Mònaco, que es podria convertir en el defensa més car de la història (57,5 milions d'euros)

undefined39386789 houston  tx   july 20  pep guardiola the head coach   manage170723174145

undefined39386789 houston tx july 20 pep guardiola the head coach manage170723174145 / Robbie Jay Barratt - AMA

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Ningú consentirà que el Manchester City compleixi una segona campanya en blanc. Ni el seu entrenador, Pep Guardiola, que ha passat per un trànsit desconegut per a ell, ja que en els seus vuits anys a les banquetes no havia deixat mai d’aixecar un trofeu. Tampoc està per repetir el fiasco el xeic Al-Mansour, propietari del club que ha posat un xec en blanc, tant a Pep com a Txiki Begiristain, director esportiu del conjunt anglès. Fins al moment han gastat 189 milions, una xifra que podria arribar als 246,5 si finalment arriba Benjamin Mendy, lateral del Mònaco, que es podria convertir en el defensa més car de la història (57,5 milions d’euros).

El futbol no té límits. Al contrari, perquè cada estiu el sostre de despesa s’incrementa de manera espectacular. Va passar fa un any amb Paul Pogba, que va arribar al Manchester United de Mourinho per 120 milions d’euros trencant totes les barreres i convertint-se en el fitxatge més car de la història. Un any després, aquella xifra es pot superar amb els 190 milions amb què ha taxat el Mònaco Mbappé, a qui Zidane ha picat l’ullet més d’una vegada, o amb els 222 milions amb què el PSG amenaça de pagar per emportar-se’n Neymar.

ANÀLISI DEL TÈCNIC

Aquestes xifres astronòmiques que es paguen per un sol jugador serveixen en alguns casos per omplir el rebost amb la contractació de diversos futbolistes. Això ha passat al City, on després d’una profunda anàlisi, Guardiola ha arribat a la conclusió que bona part de la via d’aigua del curs passat va entrar per la defensa, malgrat que el City, tercer darrere del Chelsea i el Tottenham, va encaixar 39 gols, només tres més que el campió i 13 més que el segon. En atac, els de Pep van firmar 80 gols, cinc menys que el Chelsea.

ALVES VA DIR NO

Una vegada detectat el problema, la solució va arribar a base dels zeros que ha posat el xeic en el xec. Pep va dirigir els seus passos cap al passat i es va centrar en Dani Alves, el cap de la banda dreta en el seu daurat Barça. No obstant, després de comprometre’s, el brasiler, de 34 anys, el va deixar penjat i se’n va anar al PSG. Lluny de preocupar-se en excés, el tècnic del City va dirigir els seus passos cap a Kyle Walker, el lateral dret del Tottenham que va desembarcar en l’equip citizen per 57 milions.

No conforme amb aquell fitxatge, Pep ha decidit apuntalar aquest lloc i va apuntar a Danilo, un jugador molt contestat al Madrid on va arribar el 2015 i a qui també pretenia el Barcelona. El  club blanc va pagar-ne 31,5 milions al Porto i ara el City en paga 30 més cinc per variables, és a dir un altre negoci rodó de Florentino, sobretot perquè el lateral no havia nascut per jugar al Madrid a jutjar per les seves paraules. «Sempre ha sigut la meva ambició jugar per a Guardiola», va dir Danilo tan bon punt va arribar al quarter general del que serà el seu equip les cinc pròximes temporades.

BRAVO, SUPLENT

Notícies relacionades

Aquest fitxatge s’uneix al d’Ederson Moraes, el porter del Benfica, que ha costat 40 milions i que deixa en la suplència Claudio Bravo, el meta xilè que va militar al Barça i que li ha jugat males passades a Pep aquesta campanya. En total, 127 milions per apuntalar una defensa, una xifra que es pot veure ampliada  si el Mònaco cedeix i deixa sortir finalment Mendy, el seu lateral esquerre per qui el City ofereix 57,5 milions. Si es tanca l’operació, que sembla estar molt avançada, Benjamin es convertiria en el defensa més car de la història. Ja ho va patir el City, que va ser  eliminat pel Mònaco a la Champions.

Una vegada apuntalada la defensa, el  centre del camp també ha tingut els seus retocs amb l’arribada d’un altre jugador del Mònaco, Bernardo Silva (50 milions) i la de Douglas Luz, que arriba del Vasco da Gama (12 milions). No hi ha res que indiqui que aquest sigui el tancament d’un equip que pot arribar a gastar 240 milions, cosa que el deixaria al capdavant de la despesa més gran a la Premier. En segon lloc quedaria el Chelsea d’Antonio Conte, amb 140, 20 milions més dels gastats pel Manchester United de Mou. A molta distància estan els 53 milions gastats per l’Arsenal i els 51 del Liverpool. H