Morata se'n va al Chelsea per 80 milions

El club blanc i el londinenc tanquen el pas del golejador, que volia marxar del Bernabéu per no tenir gaires minuts de joc

El traspàs del davanter madrileny es converteix en el més car de la història d'un jugador espanyol

 

  / REUTERS / SERGIO PÉREZ

4
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Ni Manchester United ni Milan. Al final serà el Chelsea el nou equip d’Álvaro Morata, que deixarà a les arques del Madrid 80 milions d’euros que és el que pagarà el club anglès pel davanter, suplent en el club blanc. El club anglès i el Madrid van fer ahir oficial el traspàs del davanter, que amb 24 anys es veu capacitat per ser titular en qualsevol equip punter. Ara espera ser-ho en el conjunt que dirigeix Antonio Conte, a qui coneix bé arran de la seva etapa al Juventus.

Després de tocar diversos punts del mapa futbolístic europeu, Morata troba lloc a la Premier. En contra de la dita que parla que un futbolista juga on vol, es podria dir en aquest cas que juga on pot. El Chelsea no és una mala plaça, però ha sigut el tercer club en l’agenda del ja exjugador madridista.

El traspàs de Morata és el més car de la història  d'un jugador espanyol i el segon pel qual més s'ha pagat aquest estiu darrere de Lukaku (85 milions)

El seu traspàs s’ha convertit en el més car de la història d’un futbolista espanyol, davant de l’operació de Torres al Chelsea (58,5 milions). Morata suposa també la venda més elevada del Madrid, per sobre dels 75 milions que va ingressar per Di María quan l’argentí va recalar al Manchester United. El nou davanter del Chelsea també és el segon jugador per qui més s’ha pagat aquest estiu, només superat pels 85 milions que va abonar el United per Lukaku.

AP / DANIEL TEJEDOR

Morata celebra un gol amb el Madrid la temporada passada

90 MILIONS AL UNITED

Precisament va ser el jugador belga el que va arribar a l’equip de José Mourinho en lloc de Morata, que era la primera opció per al United. De frenar l’operació se’n va encarregar el Madrid, que es va despenjar demanant 90 milions d’euros sense acceptar la més mínima rebaixa. Era com una forma de passar factura a l’equip anglès per l’assumpte del frustrat fitxatge de De Gea i aquell famós assumpte del fax. Morata es va quedar amb les ganes de tornar a estar a les ordres de Mou per només cinc milions d’euros, ja que el United arribava a 85 milions. «Costa parlar d’un jugador que no és el nostre, però el Madrid estava en el seu dret de posar el preu que volia», va afirmar Mourinho al no poder fitxar el punta. 

Després de tancar-se aquesta porta, a Morata no li va quedar més remei que agafar l’avió amb destí a Los Angeles per iniciar la pretemporada amb el Madrid. Al mateix Beverly Hills, Zidane va intentar convèncer-lo sense èxit perquè seguís. No hi va haver manera perquè el davanter va insistir la temporada passada que hauria de sortir del Madrid i s’ha sortit amb la seva.

Morata deixa el Madrid un any després que  el club blanc pagués 30 milions al Juventus per repescar-lo

Morata, que té al cap el Mundial de Rússia de l’estiu que ve, deixa el club blanc just un any després que l’entitat de Concha Espina pagués 30 milions al Juventus per repescar-lo. Al club italià se’n va anar el jugador del planter blanc el 2014 i, entre altres coses, es va encarregar d’eliminar el Madrid de les semifinals de la Champions amb una diana a Torí i una altra al Santiago Bernabéu.

20 GOLS L'ÚLTIMA CAMPANYA

La temporada passada, el davanter va sumar 20 gols, dels quals 15 a la Lliga, tres a la Champions i dos a la Copa del Rei. Unes xifres que el van portar a buscar una titularitat de la qual no va aconseguir fer fora Benzema, però que ara tindrà al Chelsea després de la més que presumible sortida de Diego Costa de l’equip d’Antonio Conte, que va tenir a les seves ordres Morata al Juventus. Això va motivar que el Chelsea s’interessés per Morata fa un any, només uns mesos després de l’arribada del tècnic italià al conjunt anglès.

Notícies relacionades

El Madrid no volia que sortís Morata, però sí que tenia clar que si ho feia hauria de fer caixa. A aquells 80 milions d’euros s’hi podrien unir 30 més si finalment Danilo firma pel City  després que Guardiola hagi reconegut l’interès pel lateral, malgrat haver fitxat a Kyle Walker, del Tottenham, per 57 milions. El Madrid va pagar per Danilo 31,5 milions i no pensa cobrir el seu lloc si finalment deixa el club.

Tampoc es planteja, en principi, fitxar un altre davanter. Això sí, el club blanc pot fer marxa enrere en la seva idea de cedir Mayoral. Zidane parlarà dissabte que ve en la prèvia del primer partit de pretemporada davant el Manchester United.