Muguruza: "Ho vull disfrutar"

La nova campiona diu que no vol que li passi com quan va guanyar a Roland Garros: "Em va passar volant sense ni adonar-me'n"

zentauroepp39312946 tennis   wimbledon   london  britain   july 15  2017   spain170715211258

zentauroepp39312946 tennis wimbledon london britain july 15 2017 spain170715211258 / TONY O BRIEN

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Ara el primer que faré serà anar a comprar-me el vestit, no tinc res», va dir Garbiñe Muguruza pensant en el tradicional sopar de campions. Ho va dir en espanyol, quan els periodistes de la premsa internacional havien abandonat la sala. Relaxada, feliç i tranquil·la, la nova campiona de Wimbledon no volia que li passés com quan va guanyar el seu primer Grand Slam a Roland Garros l'any passat. «Vull viure cada moment perquè no ho vaig poder fer a Roland Garros. Quan vaig guanyar allà em va passar volant i no vaig disfrutar prou. Vull ser conscient del que he aconseguit, i disfrutar-ho», va dir.

Després de tres setmanes intenses de treball, «molt d'esforç, de partits molt durs, que n'hi ha hagut, de voler fer-ho bé perquè vaig venir disposada a això», Muguruza es mostrava relaxada «tot i que l'adrenalina encara hi és», deia.

La victòria davant Venus Williams no li venia de sorpresa i així ho destacava. «Vaig sortir a guanyar, a creure que podia i, quan vaig veure la pista coberta, plena, em vaig dir: 'Que bé que soc aquí. Això és el que em motiva'», va explicar. Partits així són els que sempre ha dit Muguruza que fan que jugui a tennis. «Ho volia fer bé, volia aprofitar l'oportunitat, demostrar-ho, que parlés la meva raqueta», va insistir. Algú li va comentar que John McEnroe havia valorat la seva victòria i l'havia exalçat. «¿Ara sí?», va dir burleta davant una premsa nord-americana que ja comptava els títols de Venus Williams.

Venus admet la lliçó

Notícies relacionades

Estava orgullosa de com havia jugat davant l'exnúmero 1 que, minuts abans, havia reconegut: «Muguruza m'ha donat una lliçó per prendre'n nota». Muguruza va destacar que «esperava la millor Venus». «Sabia que em faria patir, però quan he tingut els dos sets balls en contra no n'he volgut fer un drama. He seguit forta», va dir sobre el moment clau del partit.

Ser número 1 no és una prioritat. «Ho tinc aquí... però si he de ser sincera, prefereixo guanyar tornejos així. Wimbledon és molt especial», va comentar. No volia parlar del futur. «Tornar a començar és complicat. Vens de molta emoció i pensar que jugaràs bé tot l'any no és fàcil». Ahir només pensava en el vestit. Celebrar-ho i, si pogués triar, «ballar amb Federer», tot i que la tradició del ball de campions no es fa des del 1976.