COSTARÀ 18 MILIONS D'EUROS

Ceballos es decanta pel Madrid

El jugador del Betis firmarà un contracte per sis temporades amb el conjunt blanc

undefined39157929 gra598  sevilla  14 05 2017   el centrocampista del real bet170708134950

undefined39157929 gra598 sevilla 14 05 2017 el centrocampista del real bet170708134950 / JOSE MANUEL VIDAL

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / ANTONIO MERINO / BARCELONA / MADRID

Tot just cinc dies ha hagut de meditar Dani Ceballos per decantar-se per l’oferta del Madrid. «En dues setmanes parlaré», va revelar el ja exjugador del Betis dimarts passat després de reunir-se amb la directiva verd-i-blanca i el seu representant per estudiar les tres propostes que tenia sobre la taula: una del club blanc, una del Barça i una altra del Juventus, que oferia fins a 20 milions. Finalment ha sigut el Madrid, després de donar un ultimàtum al jugador, el que s’ha emportat el trofeu, tot i la pressió exercida a última hora pel Barça i el seu president, Josep Maria Bartomeu, que es van despertar tard i quan van decidir agafar les regnes de la situació, Ceballos galopava rumb a Madrid.

El club de Florentino Pérez pagarà 18 milions al Betis, tres més del que estipulava la clàusula de rescissió de l’interior, que jugarà les pròximes sis temporades al Bernabéu, on tindrà molt més complicat ser titular del que es preveia al Barça, amb molta menys competència per disposar de minuts.

PRESSIÓ DE SERRA FERRER

Però ni això, ni la pressió exercida també per Llorenç Serra Ferrer, vicedirector esportiu del Betis i exentrenador del Barça, van servir per convèncer Ceballos que el seu futur passava pel Camp Nou, on el van temptar amb ser el nou Iniesta a molt curt termini. La promesa va fer reaccionar de seguida el Madrid, que inicialment pensava cedir una temporada el futbolista, cosa que feia dubtar Ceballos, ja que no volia demorar la seva arribada a un equip gran.

Finalment, després del gran Europeu sub-21, on va ser designat millor futbolista del torneig, Zidane va decidir que comptaria amb el centrecampista per a la primera plantilla del Madrid, que ja fa dos anys va estar a punt de fitxar-lo, però qüestions extraesportives van frenar l’operació.

En aquest sentit, uns tuits publicats per Ceballos contra Catalunya fa uns quants anys (arran de la xiulada a l’himne espanyol en una final de Copa), i esborrats del compte del jugador, no n’haurien impedit l’arribada al Camp Nou. «Prioritzem l’aspecte esportiu», va afirmar Bartomeu.

VERRATTI, GAIREBÉ IMPOSSIBLE

La fuga de Ceballos suposa una bufetada per al Barça, molt més necessitat que el Madrid a l’hora de reforçar el centre del camp, més fins i tot quan l’aposta per  Verratti, primera opció per a la secretaria tècnica, s’esvaeix gairebé definitivament. Divendres va ser el mateix Bartomeu qui a Catalunya Ràdio va admetre que el fitxatge de l’interior del PSG era complicat perquè el seu club no vol negociar.

Notícies relacionades

El mateix jugador, a més a més, va demanar disculpes divendres als aficionats del PSG, en el seu retorn als entrenaments, per les declaracions del seu agent, que havia afirmat que «Verratti és un pres de l’emir» per negar-se a negociar amb el Barça. «No és la meva manera de pensar ni són paraules meves. Soc aquí i molt content de tornar», va afirmar l’interior italià, de 24 anys, que també és conscient de la dificultat de fitxar pel Barça, tret d’un miracle final i després de pagar un traspàs que no baixaria dels 100 milions.

BELLERÍN I PAULINHO, ALTRES OPCIONS 

Qui encara no està descartat és Bellerín, lateral dret de l'Arsenal, una altra de les apostes per reforçar la plantilla de Valverde. El defensa, de 22 anys i forjat a La Masia fins a l'edat juvenil, ja hauria parlat amb Arsène Wenger per fer-li saber el seu desig de jugar al Camp Nou. També Paulinho, centrecampista brasiler de gairebé 29 anys del Guangzhou de la Xina intenta forçar la seva sortida. Però, en els dos casos, l'operació no baixaria dels 40 milions. Avança l’estiu i el Barça torna als entrenaments aquest dimecres. Per ara, sense cap cara nova, més enllà de Gerard Deulofeu.