LA FINAL DE LA COPA CONFEDERACIONS

Xile regala el títol a l'altra Alemanya

Stindl marca l'únic gol del partit després d'un gravíssim error del cèltic Marcelo Díaz

zentauroepp39147202 germany s players lift the trophy after winning the 2017 con170702223303 / YURI CORTEZ

2
CARLOS F. MARCOTE

Alemanya no para. Dos dies després que la sub-21 aixequés la seva Eurocopa, l’absoluta es va adjudicar la Copa Confederacions amb la segona unitat que Joaquim Löw va decidir emportar-se a Rússia. Si algú té el futur assegurat, aquesta és la campiona del món. Ho ha d’agrair molt, això sí, al regalàs que li va fer Marcelo Díaz perquè Stindl marqués a porta buida l’únic gol de la final. Amb ell va canviar completament la direcció d’un partit que Alemanya havia  començat amb molts dubtes davant  la gran posada en escena de Xile. Al final, Ter Stegen va evitar que Alexis forcés la pròrroga en un gran llançament de falta.

L’equip sud-americà va complir el que havia promès el seu entrenador i es va llançar sense dubtar-ho a l’assalt, disposat a sotmetre l’equip alemany. Ho va fer en tots els terrenys menys en el marcador durant vint minuts, en els quals el conjunt germànic es va haver de limitar a veure-les venir i a defensar-se gairebé exclusivament. Tan sorpresa d’entrada com en el matx de la fase de grups (1-1), el jove equip dirigit per Löw es va veure superat i bloquejat per la bona pressió xilena en tot el camp i no va trobar en aquell tram inicial la manera de discutir la pilota al seu rival ni de sortir cap a Bravo amb possibilitats.

BADADA FATAL

Alemanya només havia sumat una arribada, que va acabar en un córner intranscendent al quart d’hora, quan el pla xilè es va ensorrar per culpa d’una insensatesa de Marcelo Díaz. L’excés de confiança i la badada de no saber-se doblement pressionat a la mateixa corona de l’àrea va portar el centrecampista del Celta a deixar-se prendre la pilota amb molt facilitat per Werner, que l’hi va passar a Stindl perquè marqués a porta buida (m. 21).

Una estocada a l’estómac de la campiona d’Amèrica, que a partir de llavors va intentar sense claredat respondre amb enteresa a l’inesperat gol alemany, que havia arribat després que Aránguiz, Alexis,  Vargas i Vidal haguessin disposat de bones ocasions per per batre Ter Stegen.

Si Alemanya havia aguantat ferma davant un contrari molt superior,  contra un oponent frustrat i atropellat, la campiona del món va controlar la situació amb molta més facilitat i va tenir claríssimes oportunitats de tornar a fer mal amb duresa màxima abans del descans, les més clares gràcies a nous errors greus per part xilena en la sortida de la pilota: Goretzka va travessar massa, Isla va arribar a temps d’impedir que Werner rematés, Draxler va xutar fora per mil·límetres i Bravo va salvar davant el citat Goretzka.

SALVADOR TER STEGEN

A la represa el panorama era un altre. Draxler va poder ampliar aviat l’avantatge, però la fortalesa alemanya va començar a esquerdar-se davant l’empenta i la capacitat xilena per trobar forats. Ter Stegen va acabar erigit en l’heroi del seu equip i millor jugador de la final per la seva gran actuació, especialment la que va impedir en l’últim instant que s’arribés a la pròrroga. Alexis va superar la barrera amb un llançament enverinat en una falta a la frontal de l’àrea i el porter del Barça es va estirar al límit per evitar el gol. Minuts abans, Sagal havia enviat als llimbs la pilota en una rematada pròxima i franca a passada de Puch.