LA COPA CONFEDERACIONS

Alemanya B també s'apunta a les finals

Dos ràpids gols de Goretzka en dos minuts condemnen Mèxic, que va buscar la remuntada i va acabar golejat

undefined39105886 mexico goalkeeper guillermo ochoa fails to save the ball as 170629205136 / Sergei Grits

1
CARLOS F. MARCOTE

L’Alemanya alternativa, sense la major part de les figures que van guanyar el Mundial del Brasil, també s’apunta a les finals. Ahir l'equip de futur, experimental, de Joachim Löw es va guanyar el pas a la final de la Copa Confederacions al vèncer Mèxic (4-1) a Sotxi i jugarà diumenge contra Xile, amb la qual va empatar a un en la segona jornada del torneig previ al Mundial del 2018. Dos gols de Goretzka tot just començar van posar contra les cordes l’equip centreamericà, que va buscar sense sort capgirar el marcador fins que Werner, al segon temps, els va donar el cop definitiu. Fabián va escurçar distàncies i Younes va tancar la golejada.

El conjunt alemany no esperava les facilitats que es va trobar, però no les va desaprofitar per enfilar cap a una final amb un equip carregat de joves. Goretzka va ser l’encarregat de posar rumb cap a la final al rematar de primeres una centrada de Henrichs (m. 6) i va repetir dos minuts més tard creuant sobre Ochoa després de rebre de Werner arran d'una recuperació a prop de l'àrea mexicana (m. 8).

FERMESA DE TER STEGEN

Dues dianes a les quals n’hauria pogut sumar un altre a càrrec de Werner, que no va poder superar Ochoa en l’un contra un. Mèxic no va tenir cap altre remei que avançar línies per provar Ter Stegen, que va respondre bé davant Giovani i Herrera, mentre que Chicharito va rematar alt a dos metres abans del descans.

Després d'un xut innocent de Raúl Jiménez, Goretzka va tornar a aparèixer per crear la jugada que va acabar en el tercer gol, obra de Werner a passada d’Hector (m. 59). Mèxic va continuar la seva ofensiva però Jiménez es va trobar amb el travesser en un gran cop de cap i Márquez en un altre amb Ter Stegen, que només va ser sorprès amb un míssil de Fabián (m. 89). L'equip americà va estar a punt de fer el segon, però Younes va ampliar l’avantatge alemany al culminar una altra contra (m. 91).