Somriures i llàgrimes

Viñales desconeix per què va caure i Rossi disfruta de la seva gran victòria. L'alegria de Márquez contrasta amb l'embolic de Pedrosa

zentauroepp39052596 assen  holanda   25 junio 2017  valentino rossi y marc m rqu170625185536

zentauroepp39052596 assen holanda 25 junio 2017 valentino rossi y marc m rqu170625185536

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No és la primera vegada que passa, ni serà l'última. La vida en les carreres (i més les de motos, on sí que hi ha autèntica rivalitat, competència) és contínuament així: guanyes, perds, alegries, tristeses, somriures i llàgrimes. I de tot, i més, molt més, hi va haver al pàdoc d'Assen, el lloc més mític de la història del motociclisme, ja que és l'únic circuit on sempre, sempre, sempre, s'ha corregut.

Hi va haver somriures i llàgrimes a l'equip oficial Yamaha, on el seu debutant Maverick Viñales, que va guanyar les dues primeres carreres de l'any (Qatar i Argentina), superava per 37 punts el campioníssim Marc Márquez després d'aquelles dues carreres, va caure ahir estrenant el mateix xassís que va convertir en guanyador el seu veí de box, Valentino Rossi. MVK veu ara que està envoltat de llops famolencs, més vells que ell, capaços de convertir, el seu primer ceptre mundial en una tortura més que no pas el passeig que podia endevinar a l'abandonar Doha.

«Només puc dir que la moto ha fet un estrany, un moviment raríssim, que no havia fet en tot el cap de setmana, i m'ha fet caure, m'ha escopit de darrere i encara no sabem què ha passat», va reconèixer un entristit Viñales, que va agrair a Andrea Dovizioso (Ducati), el nou líder de MotoGP, «que hagués sigut tan, tan habilidós per poder esquivar-me, driblar-me a la pista i salvar-me d'un desastre, perquè em podia haver atropellat i fet molt, molt de mal».

No cal dir que el seu veí de box, a qui ell diu que admira «i molt, perquè ha estat excepcional», estava més content que un gínjol. «Ara em sento realment feliç, perquè he recuperat el bon rotllo amb la meva moto, ja que en les primeres carreres estava incòmode, no era jo, no anava ràpid. Aquest nou xassís em permet pilotar com jo vull», va reconèixer Valentino Rossi, que avui viatjarà a Sachsenring (Alemanya) on, aquest cap de setmana, hi torna a haver gran premi. «Això sí, la fàbrica encara no em pot facilitar un altre xassís d'aquests nous i, a Alemanya, només en tindré un. Suficient».

Notícies relacionades

A l'altra cantonada, al team Honda, el somriure «enorme» era de Marc Márquez, que, sense la millor moto de la graella, segueix ficat en la lluita pel seu quart títol en cinc anys a MotoGP. «No em sap greu haver perdut aquella sensació de risc total sense por de caure que tenia el 2014, però és evident que, mentre estiguem en fase de millorar la moto, de trobar la manera d'aconseguir més acceleració i millor pas per revolt, hem de seleccionar els llocs on podem arriscar. Avui, aquí, a Assen, tocava podi i jugar-m'ho tot a l'última volta, que és on ho he donat tot per evitar que Cal [Crutchlow] i Andrea [Dovizioso] em prenguessin el podi», va explicar Márquez, mentre Dani Pedrosa es lamentava de «no saber com escalfar els pneumàtics». «N'hauré d'aprendre; així no puc seguir».

Lorenzo, GP per oblidar

I encara una miqueta més enllà, el cel i l'infern. Jorge Lorenzo (15è en carrera) i Dovi (5è), nou líder de MotoGP. Sí, es tracta de l'equip oficial Ducati, on l'italià, que va tenir a l'abast de la mà el podi arribant des del darrere, es va acabar convertint en el nou líder del campionat, mentre que el tricampió mallorquí reconeixia que «aquesta carrera és un parèntesi negatiu en la bona evolució que porto amb la nova Ducati».