Espanya es penja l'or després d'una exhibició davant França (71-55)

L'equip de Lucas Mondelo brilla amb un joc coral emparat en una gran defensa i un extraordinari encert en atac

undefined39059108 prague  czech republic   25 06 2017   sancho lyttle  l  of s170625212108

undefined39059108 prague czech republic 25 06 2017 sancho lyttle l of s170625212108 / MILAN KAMMERMAYER

1
ANTONIO MERINO

Brillant i culminant un gran torneig, la selecció espanyola s'ha penjat l'or en l'Eurobasket de la República Txeca després de vèncer França per 71-55. És el tercer torneig continental que aconsegueixen les jugadores del combinat espanyol. Els dos anteriors, el 1993 i el 2013, també van ser enfront del conjunt gal. Ni tan sols la fortalesa física de les jugadores franceses ha pogut amb un grup unit que ha sigut capaç de desarborar les seves rivals amb un gran equilibri en el joc interior i exterior i una defensa de gran nivell.

Amb la mateixa frescor i l'essència que ha demostrat durant el campionat, les jugadores de Lucas Mondelo han ofert una exhibició davant l'equip rival més fort. El combinat espanyol ha sabut explotar el joc interior amb Sancho Lyttle, mentre que de la resta se n'ha encarregat Alba Torrens, que ha anotat 10 punts en el primer quart al qual s'ha arribat amb una renda de 21-18 per a les espanyoles.

DESEQUILIBRAR EL RIVAL

Lluny d'aixecar el peu, Espanya ha pressionat en defensa fins a sotmetre i desequilibrar França. En atac, la paciència per cuinar cada acció, la claredat d'idees i l'encert en el tir li han donat el comandament del xoc a les jugadores espanyoles que s'han disparat en el marcador fins als 12 punts de renda (32-20) en el segon quart. Una renda que s'ha vist retallada per l'aparició de Dumerc, que ha propiciat el 0-7 de parcial per arribar al descans amb 39-30.

Encara s'ha obert més la bretxa en el tercer quart, on Torrens, que no havia anotat en el segon període, ha tornat a posar el seu punt de mira en la cistella francesa fins a donar-li al seu equip una màxima renda de 17 punts (52-37) gràcies a l'absència de fissures en el joc espanyol que ha tancat el tercer període amb un clar 56-40.

DOLÇ COMIAT DE PALAU

Ni els desesperats intents de França per ficar-se en el partit han provocat algun desconcert en les files del conjunt de Mondelo. Tot al contrari perquè Espanya s'ha disparat en el marcador fins a una renda de 23 punts (69-46) a tres minuts del final. El treball coral ha tornat a donar resultat fins a aconseguir una medalla d'or molt merescuda en el que ha sigut el comiat més dolç de Laia Palau, que deixa la selecció amb 37 anys.