Així viu Sandro Rosell a la presó de Soto del Real

L'expresident del Barça s'ha adaptat bé al dia a dia a Soto del Real al complir-se un mes del seu ingrés

Fa molt esport i envia i rep abundant correspondència per no perdre contacte amb l'exterior

eprozas38572111 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170523195917

eprozas38572111 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170523195917 / FERRAN NADEU

4
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Entrar a la presó sempre resulta dur. Però si estàs acostumat a viure a les Corts, a passar uns dies a la masia que tens Corçà i a viatjar sovint a la Xina, l’Àfrica o el Brasil, encara ho pot ser més. No obstant, l’expresident del Barça Sandro Rosell ha demostrat en el mes que fa que està internat a la presó de Soto del Real (Madrid) que és un home de recursos i que sap adaptar-se. Encara que sigui a costa de regalar samarretes del Barça, com les que ja ha promès a mig mòdul, al mateix ritme que els presos l’hi van demanant.

EL PERIÓDICO ha pogut saber de fonts penitenciàries que Rosell s’ha integrat perfectament al ritme de vida de la presó i a la companyia de la resta de reclusos, cosa que fa bastant més suportable la seva situació. La seva adaptació ha sigut, fins i tot, molt millor que la d’altres il·lustres interns de Soto, com els germans González, malgrat que aquests siguin madrilenys. 

Ni l’expresident de la Comunitat de Madrid ni l’exdirectiu de Mercasa, empresonats arran de l’operació Lezo, el 19 d’abril, han sabut guanyar-se la resta de presos com ho ha fet l’expresident del Barcelona. Encara que probablement no jugaven amb les mateixes cartes i la del futbol resulta guanyadora fàcilment en aquest ambient.

CEL·LA COMPARTIDA

Rosell va ingressar a la presó un mes més tard que Ignacio i Pablo González. Ho va ordenar el 25 de maig la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, pels delictes de blanqueig i organització criminal, per haver suposadament rentat a través d’una estructura empresarial a Andorra 8,4 milions d’euros per a l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira i gairebé 6,6 milions per a si mateix. 

Els diners responen, segons l’acusació fiscal, al cobrament il·legal de comissions per la venda dels drets d’imatge de 24 partits amistosos de la selecció brasilera a International Sports Events, domiciliada a les illes Caiman i vinculada al grup empresarial saudita Dallah Albaraka Group, que dirigeix el bilionari Saleh Kamel.

A la bona integració de Rosell a Soto del Real probablement hi ha ajudat que des del principi ha compartit cel·la amb el seu soci i amic Joan Besolí. L’advocat andorrà està acusat d’haver-li proporcionat l’estructura necessària per poder blanquejar els diners de procedència il·lícita i comparteix la seva mateixa sort. Tots dos estan en una cel·la d’una mica més de 10 metres quadrats amb bany propi que inclou fins i tot dutxa. És una de les 1.000 amb què compta la presó de Soto del Real, construïda el 1995 a uns 40 quilòmetres de Madrid. 

Però el que, en qualsevol cas, ha hagut de contribuir de forma destacada al procés d’adaptació de Sandro Rosell ha sigut el futbol. És un personatge que ha sortit prou als mitjans perquè els presos no hagin tingut cap problema a reconèixer-lo i que acompanyessin el més mínim acostament que tenien amb ell amb una petició: una samarreta del Barça. L’expresident de l’entitat blaugrana no s’ha fet pregar i s’ha compromès a fer-n’hi arribar una a tot aquell que l’hi ha demanat, mentre conversaven sobre l’entitat en unes converses en les quals no ha fet res per ocultar l’animadversió que sent per Joan Laporta, a qui va rellevar al capdavant del club. Fins i tot allà dins abomina del seu predecessor.

MOLT D’ESPORT 

Rosell dedica gran part del temps a fer esport, en concret, taules de gimnàstica i es manté en contacte amb l’exterior a través de correspondència, que és abundant, tant d’entrada com de sortida. En les seves comunicacions amb els seus familiars sap tranquil·litzar-los. Els transmet que es troba bé, que viure en Soto del Real és «suportable» i que no han de patir per ell.

En el seu mòdul, en què tots els interns són preventius primaris, és a dir, que estan empresonats a l’espera de judici per un primer delicte que no implica violència, també està internat el primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

COMPARTINT MÒDUL 

Notícies relacionades

Jordi Pujol Ferrusola va ingressar a la presó un mes abans que l’expresident del Barça, el 25 d’abril. I al compartir mòdul els ha permès iniciar una relació molt més intensa que la que havien mantingut fora (amb prou feines es coneixien), cosa que no resulta estrany, ja que tenen molt més en comú que altres presos. 

En aquell mòdul també van estar internats l’expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i l’extresorer del PP Luis Bárcenas. Només queda per veure si quan surti Rosell es mostra tan carinyós amb els seus companys de presó com ho va estar l’exgerent popular, que els va saludar davant les càmeres.