Cristiano pagarà 14,8 milions a Hisenda, segons la COPE

El portuguès s'enfronta a un risc real d'entrar a la presó al tractar-se de 3 delictes agreujats

undefined38883437 portugal s forward cristiano ronaldo gestures during a train170614152950

undefined38883437 portugal s forward cristiano ronaldo gestures during a train170614152950 / PATRICIA DE MELO MOREIRA

1
Es llegeix en minuts
ASIER JIMÉNEZ LARZÁBAL/ BARCELONA

El jugador portuguès del Reial Madrid ha decidit pagar a Hisenda 14,8 milions d'euros, segons ha informat 'El Partidazo', de la cadena Cope. El pagament d'aquests 14,8 milions no és més que una consignació preventiva que serveix d'atenuant a la seva possible pena. El madridista faria aquest desemborsament per reduir riscos davant una hipotètica condemna alta de presó

L'astre 'merengue' ha sigut cridat a declarar el 31 de juliol al Jutjat número 1 de Primera Instància i Instrucció de Pozuelo de Alarcón en qualitat d'investigat per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública. En aquesta vista també declararà la inspectora de l'organisme fiscal que va investigar el cas. Encara queda el dubte de si Jorge Mendes i la resta d'assessors de CR7 es veuran també involucrats en el cas judicialment.

CR7, EN RISC REAL D'ENTRAR A LA PRESÓ

Si la magistrada del cas hi veu delicte i traspassa el cas a l'Audiència Provincial, l'acusació de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat dependrà de la declaració de Cristiano. 

En cas que Cristiano assumeixi la seva culpabilitat, possiblement es buscarà un pacte amb el lusità i es reduirà en dos graus la pena, que pujaria amb aquesta opció a 24 mesos de presó, que no s'executarien.

Si, al contrari, Cristiano decideix anar a judici, estaria en mans del jutge, que podria tractar els delictes de forma individual de manera excepcional i evitar la seva entrada a la presó, sempre que cada un dels delictes de què se l' acusi no superin els dos anys de condemna a la presó. Encara que amb la Reforma del Codi Penal del 2012 la pena de presó per cada delicte aniria de 2 a 6 anys.

Notícies relacionades

El principal problema de Ronaldo és que els seus delictes serien suposadament agreujats i això implica que la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat podria demanar fins a quatre anys de presó per cada un d'ells, cosa que conduiria Cristiano a la presó. Tot depèn de la perícia estratègica dels seus advocats i de com es vagin desenvolupant els fets, però existeix el risc real que Cristiano entri a la presó.

MENDES, ACORRALAT

L'agent portuguès Jorge Mendes ja està imputat pel 'cas Falcao', i, després de la resolució del Tribunal Suprem en el 'cas Messi', que tractava d'insòlit que no s'imputés els assessors del jugador, Mendes té un problema, ja que la justícia espanyola ha començat també a mirar més enllà de la figura del futbolista. El més preocupant per a Jorge Mendes és que al 'cas Falcao' i al de CR7 s'hi acaba d'afegir ara el cas de Mourinho, que previsiblement també pot esquitxar l'agent.