Cristiano Ronaldo no dona la cara a Kazan

El seleccionador portuguès i els seus companys a la Copa Confederacions blinden el silenci del golejador del Madrid

undefined38927975 kazan  russian federation   17 06 2017   portugal s cristian170617171132

undefined38927975 kazan russian federation 17 06 2017 portugal s cristian170617171132 / MARIO CRUZ

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Com si no passés res, com si no fos el centre de totes les mirades a causa de la tempesta desencadenada per l’anunci extraoficial de la seva fugida del Madrid, Cristiano Ronaldo es va entrenar ahir relaxat i centrat exclusivament, en aparença, en el debut de la selecció portuguesa a la Copa Confederacions, avui contra Mèxic a Kazan. El club blanc està de cap per avall a causa de les conseqüències inesperades de la denúncia de la fiscalia contra el golejador portuguès per un presumpte frau de 14,7 milions d’euros, i el protagonista no ha considerat convenient comparèixer en roda de premsa per confirmar una decisió que no té volta enrere, segons ell mateix ha reiterat al seu seleccionador i als seus companys de selecció.

Va ser precisament el tècnic portuguès, Fernando Santos, l’encarregat de marcar la línia davant els periodistes per blindar tot el que feia referència als assumptes personals de l’encara estrella madridista. Al segon intent de treure-li alguna cosa sobre la idea del jugador de no tornar al Madrid, malgrat que té contracte fins al 2021, el seleccionador lusità va tallar en sec en la roda de premsa oficial.

NO EN FA CAS / «Els demanaré disculpes. Tots em volen fer aquesta pregunta. És la segona i última vegada que responc. Tinc un acord amb els jugadors molt senzill. Tot allò el que té a veure amb qüestions personals ho deixem fora de la selecció. Quan estem aquí tots junts parlem de qüestions tàctiques, dels partits, la resta la deixem fora», va dir Santos amb nul poder de convicció, encara que va recomanar als informadors mostrar-se cauts en aquest assumpte: «S’ha de ser cautelós amb aquesta mena de qüestions. No se sap qui diu les coses. A vegades sento coses en els mitjans que no he sentit en la selecció. No faig cas d’aquest tipus de qüestions».

I, per descomptat, va exterioritzar el seu suport més absolut a Ronaldo. «Vaig ser el seu entrenador a Portugal quan tenia 18 anys i sempre he dit que poso la mà al foc per ell, pel seu caràcter i actitud com a persona i esportista. És fantàstic, com a persona i com a esportista, i un home honest», va assenyalar el tècnic, convençut que el que ha passat no afectarà el rendiment del líder de l’equip portuguès a la Copa Confederacions: «La selecció recolza Cristiano. Estem molt units perquè ens recolzem incondicionalment».

Notícies relacionades

En aquesta línia es va manifestar també el porter Rui Patricio, que tampoc va dir ni piu sobre el conflicte de Ronaldo a Espanya i va assegurar que «és un gran exemple per a tots, un magnífic jugador que sap el que ha de fer. És un esportista d’elit i sap concentrar-se... Això no canviarà res. Està centrat al cent per cent en el campionat i jugarà un torneig fantàstic. És el nostre model per la seva manera de treballar».

REUNIÓ AMB EL PSG / Tampoc Jorge Mendes, el representant de Ronaldo, ha sortit a donar la cara de moment. Ni per aclarir res al voltant del que va avançar el diari esportiu A Bola, mitjà amb el qual manté una relació molt estreta, ni per desmentir el que va publicar el Daily Mail, que ahir informava que el superagent i Nasser al-Khelaifi, president del PSG, van estar reunits a Cardiff el 3 de juny passat, hores abans de la final de la Champions. Segons el diari britànic, van estar reunits a l’hotel Hilton de la capital gal·lesa durant gairebé dues hores i Mendes va exposar a Al -Khelafi els problemes amb Hisenda a què podia enfrontar-se el jugador i la seva intenció de deixar el Madrid si no s’arreglaven.