Torí eleva a 1.527 els ferits en l'estampida de 'tifosi'

Tres dels lesionats es troben en estat d'extrema gravetat després del caos i el pànic entre els milers d'aficionats que veien la final de la Champions

ecarrasco38733554 an italian firefighter inspects a collapsed fence as juventu170604190607

ecarrasco38733554 an italian firefighter inspects a collapsed fence as juventu170604190607 / Alessandro Di Marco

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Torí va elevar ahir a 1.527 els ferits, tres d’ells en estat d’extrema gravetat, com a conseqüència d’una estampida per una falsa alarma que va sembrar el pànic entre els tifosi’ que veien la final de la Lliga de Campions entre el Juventus i el Reial Madrid.

El succés es va produir a les 22.15 hores tocades, quan els aficionats que eren a la plaça de sant Carles de Torí van començar a anar-se’n ràpidament i van acabar impactant en massa contra les barreres de contenció. L’origen podia ser un petard que va provocar un gran soroll i va desfermar el pànic.

Notícies relacionades

El consistori va explicar en un comunicat que les condicions de salut de tres persones són molt greus. Entre aquestes persones hi ha un nen que està ingressat a l’hospital torinès Regina Margherita. La germana del mnut va explicar als mitjans com el noi de 7 anys va quedar atrapat sota les persones que intentaven sortir de la plaça i com va ser salvat gràcies a un «jove musculós que el va portar a una zona segura». Dels 1.500 ferits lleus, 1.142 van ser atesos en hospitals de Torí mentre que la resta va haver de desplaçar-se a centres sanitaris pròxims.

L’alcaldessa de Torí, Chiara Appendino, va assenyalar que les autoritats italianes treballen per aclarir els fets i va resumir l’episodi com «una massa de gent, presa del pànic i de la histèria perquè es pensava que es tractava d’un atemptat terrorista» que va intentar fugir de la plaça al més ràpidament possible.