Un Madrid estel·lar destrossa el Juventus i aixeca la 'duodécima'

Liderat per Ronaldo, l'equip de Zidane ofereix la seva millor cara a la segona meitat i escombra el campió italià

38731472 60

38731472 60 / Tim Ireland (AP)

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO

La veneració per la Champions va tornar el Madrid al lloc més alt. Aquest cop la litúrgia blanca la va patir un equip que volia canviar la història després de sis finals perdudes i que buscava la revenja de la final perduda contra els blancs el 1998. No va poder ser i el Juventus va caure abatut per l’efectivitat d’un equip que va saber canviar la cara del matx en una segona meitat en què es va mostrar molt superior amb un Cristiano disposat a posar rumb al seu quart títol, el tercer amb el Madrid.

No li va pesar la maledicció del campió a l’equip de Zidane, que es va apuntar el doblet i va repetir títol per primer cop sota el format Champions. Ho va fer davant un equip que només havia encaixat tres gols en 12 partits i que en un de sol en va rebre quatre per part d’un equip que va començar amb titubejos, que va ser sacsejat pel rival i que tot i avançar-se en el marcador va passar una mala estona a la primera meitat. Després va encertar a desplegar el seu joc preferit, amb el punch que s’imposa a qualsevol sistema i que destrossa equips tan sòlids com el Juventus, que es va ensorrar amb l’aparició d’Isco i Marcelo a la represa. 

EL GUIÓ DE LA JUVE

Conscient de no poder esperar més per tornar a regnar a Europa, el Juventus va entrar en el matx com una calculadora. Va aplicar criteri als seus conceptes per no sortir del guió ni tan sols quan va rebre el revés del gol de Cristiano. Fidel al seu dibuix i amb les idees molt clares va contenir un Madrid tocat al qual li va costar entrar en el partit i que amb prou feines sortia en estampida. Quan ho va fer, l’equip italià ja havia deixat molt clares les seves intencions amb dos xuts d’Higuaín que va aturar Navas. El tercer, obra de Pjanic, un portent juntament amb Mandzukic al balcó de l’àrea. Menys presència van tenir Dani Alves o Dybala, que va veure una groga abans del primer quart d’hora. Sense arribar a llegir la pissarra d’Allegri, amb dues línies de quatre, la primera gairebé infranquejable, l’equip de Zidane es va anar escalfant fins a aplicar el millor bàlsam que coneix, el contraatac.

GOL DE RONALDO

El primer el va llançar Kroos per a Benzema, que va buscar Cristiano per la dreta. El portuguès va veure com Carvajal el doblava per la dreta i li va posar una pilota que el lateral li va tornar perquè Ronaldo marqués amb la dreta en una rematada que Bonucci va desviar al fons de la porteria (m. 20). El gol va donar ales al Madrid, però no va treure del seu paper el Juventus, ferm en la seva convicció i aferrat a un centre del camp amb més jerarquia que el del rival. Va trobar el premi amb el golàs de Mandzukic, que va aprofitar una deixada d’Higuaín per parar la pilota amb el pit i treure’s una xilena prodigiosa a prop de l’escaire i a la qual no va arribar Navas (m. 27).

ISCO I MODRIC

Notícies relacionades

El Madrid va tornar a les tenebres, mentre la Juve seguia llegint a la perfecció la seva partitura, especialment al comprovar que el rival amb prou feines encadenava tres passades seguides. Tot va canviar de cop en una segona meitat explosiva del conjunt blanc que va coincidir amb la desaparició de l’equip d’Allegri. Va emergir Isco, van aparèixer Modric Marcelo per la seva banda i el Madrid va començar a créixer fins a passar per sobre d’un equip que es limitava a treure pilotes de la seva àrea sense trobar cap més resposta.

El gir del matx va resultar sorprenent. Casemiro va desequilibrar el marcador amb un xut que va desviar Khedira (m. 61). A partir de llavors només hi va haver un equip. Ho va confirmar Ronaldo amb el tercer del seu equip en una rematada després d’un robatori i una centrada de Modric (m. 64). Llavors, la Juve era un cadàver en mans d’un equip directe a fer història. Asensio va tancar la golejada després d’una assistència de Marcelo enmig del deliri dels aficionats blancs que es fregaven els ulls al comprovar que el seu equip havia tancat el cercle a l’aconseguir el tercer títol en quatre anys. Un altre acte de fe d’un equip que va tornar a demostrar el seu idil·li amb aquesta competició.     

Juventus, 1; Reial Madrid, 4