LA DECEPCIÓ DEL CANDIDAT

«Penso tornar-hi, per descomptat»

Alonso, que va brindar amb el seu equip amb llet, medita el retorn al sentir l'ovació de 300.000 fans

jmexposito38657194 fernando alonso  of spain  makes his way back to the garage 170528225944

jmexposito38657194 fernando alonso of spain makes his way back to the garage 170528225944 / Sam Riche

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / INDIANAPOLIS ENVIAT ESPECIAL

Tothom sap que el primer que fa el vencedor de les 500 Milles d'Indianapolis és celebrar, amb un gran glop de llet, el seu enorme triomf. Doncs bé, Fernando Alonso, després de la seva última decepció, després del seu últim trencament de motor (Honda), va entrar al box del seu equip i els va dir: «Vull donar-vos les gràcies a tots pel que heu fet per mi i amb mi aquestes setmanes. I sé que volíeu, tots, veure'm beure aquesta llet. Doncs bé, me la beuré davant vostre». I va treure un bric de llet i en va fer un llarg glop, davant l'ovació del seu team.

«Penso tornar-hi, per descomptat». Va ser la promesa del Nano, abatut pel nou trencament del motor. Estava orgullós per la multitudinària ovació que li van oferir els 300.000 espectadors que van lamentar que abandonés. Amb tres setmanes d'entrenament i una carrera enfocada des de l'inici no n'hi va haver prou en el moment crucial, quan necessitava remuntar des de la vuitena plaça. Era el moment, l'equip. La victòria del seu company a Andretti, Takuma Sato ho certifica.

«Ha sigut una pena, en aquell moment, tot i que era difícil, em sentia competitiu. Faltaven poques voltes i érem en el grup del capdavant en el moment decisiu», va explicar el bicampió del món de F-1. «L'avaria l'he sentida. És més, tres voltes abans he comunicat al meu equip que passava alguna cosa rara. M'han dit que no detectaven res. Però, sí, al final he sentit l'explosió i, la veritat, m'ha semblat increïble. Injust, molt injust». Va ser realment increïble perquè estava fent el més difícil. «Una pena, crec que, almenys, mereixíem acabar la carrera i disfrutar de la volta d'honor. En la carrera crec que el meu rendiment ha sigut bo. Fins i tot hem liderat algunes voltes. He estat entre els millors, he sigut competitiu en una especialitat nova».

La decepció era enorme, però també la satisfacció de veure's competitiu, de saber que hauria pogut guanyar.

Notícies relacionades

La seva millor experiència potser, segur, va coincidir amb la pitjor, l'abandonament, el moment de sortir del cotxe i treure's el casc. «L'ovació dels fans ha sigut meravellosa i m'ha demostrat que ha valgut la pena venir a Indianapolis i intentar-ho. M'ha encantat competir al mateix nivell amb els pilots més experts dels ovals».

D'altra banda, també va tenir unes paraules sobre el seu futur immediat a la F-1. «No estic content mai si McLaren no acaba les carreres, però el cotxe sembla que anirà millor la segona meitat de la temporada i que serem més competitius», va valorar.