Un notable periquito

L'Espanyol acaba 8è amb 56 punts, el quart millor registre de la seva història. Diego López, Piatti i Gerard Moreno lideren el projecte

rpaniagua38506838 gra483  granada  19 05 2017   el delantero brasile o del rcd170521204511

rpaniagua38506838 gra483 granada 19 05 2017 el delantero brasile o del rcd170521204511 / Miguel Angel Molina

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va començar la Lliga amb un 6-4 volcànic al Pizjuán i la va acabar amb un triomf a Granada. A Andalusia va començar i va acabar tot. Els dubtes i les ensopegades inicials van donar pas a una actuació notable de l’Espanyol. El top ten era l’objectiu inicial i l’equip periquito va acabar vuitè amb 56 punts, el quart millor registre de la història d’un conjunt que torna a mirar a Europa. Repassem aquí l’actuació de la plantilla ordenada pels minuts jugats. Llums i ombres. 

GERARD MORENO (9) 

Excel·lent. «Poseu vosaltres la valoració que vulgueu, la seva feina no té preu». Així va valorar Quique Sánchez Flores l’actuació del seu davanter més preat, una assegurança de gol que va aportar en totes les facetes. L’home que més minuts ha disputat (3.280), el pitxitxi (13 gols) i un referent dins i fora de camp. Esplèndid.

DAVID LÓPEZ (9) 

Baluard. Va estar a punt de fitxar pel Betis, però finalment va complir el seu desig de tornar a casa després del seu pas pel Nàpols. La seva posició favorita és la de migcentre, però per necessitats del guió ha jugat gairebé tota la temporada de central amb un rendiment gairebé perfecte. 

DIEGO LÓPEZ (9) 

Providencial. Va arribar cedit del Milan amb 35 anys i algun dubte, però el seu rendiment ha sigut esplèndid. Segur i eficaç, ha recuperat el seu millor nivell sota els pals, recordant el meta que va arribar a deixar Casillas a la banqueta del Madrid. La seva continuïtat sembla garantida. 

DIEGO REYES (8) 

Fem. Ha jugat 34 dels 38 partits amb una aportació convincent. Tot i la seva joventut (24 anys) ha format una parella fèrria amb David López. Pertany al Porto i el club periquito té una opció de compra de set milions que intentarà abaratir per seguir comptant amb el mexicà. La seva feina ho mereix.

AARÓN (8)

Il·lusionant. Només té 20 anys, però el seu futur és esplèndid. Va rebutjar el Barça quan era cadet i ara triomfa amb el club periquito. Campió d’Europa sub-19 amb la Rojita, el carriler de Montmeló és una assegurança per l’esquerra. Completíssim. 

JAVI FUEGO (7) 

Bregador. Va canviar el València per l’Espanyol i el seu rendiment ha sigut molt satisfactori. Fix en el primer tram de temporada, va tenir més descans en la part final, però va ser sempre un referent en la destrucció i el treball de desgast del rival. 

JURADO (5) 

Irregular. Talentós i creatiu, ha alternat actuacions destacades amb algun error rellevant, com el regal a Suárez en l’últim derbi. No és l’home favorit de l’afició, però ha aportat tres gols i criteri al centre del camp.

PIATTI (9) 

Complet. L'extrem argentí ha sumat 10 gols i 10 assistències, un brillant doblet que resumeix l’estel·lar campanya de l’extrem argentí, el millor soci de Gerard Moreno. L’Espanyol executarà l’opció de compra que va pactar amb el València d’1,3 milions. El jugador més baix de la Lliga ha de continuar sent clau.

VÍCTOR SÁNCHEZ (6) 

Polivalent. És el comodí de Quique. Ha jugat de lateral a les dues bandes i de migcentre. Amb el llast de les lesions, ha tingut menys protagonisme que en altres temporades, però la seva presència sempre és important. Un dels líders. 

HERNÁN PÉREZ (5) 

Descendent. Va començar com a titular indiscutible a la dreta i ha acabat de suplent. Esbojarrat i guerrer, compleix un paper bàsic com a revulsiu, però no acaba de trobar la tecla quan és titular.  

JAVI LÓPEZ (5) 

Complidor. El capità periquito va tenir problemes per guanyar-se la confiança del tècnic, però ha acabat completant una temporada correcta. Disciplinat i lluitador, cobreix les seves carències amb el màxim esforç. 

BAPTISTAO (7) 

Afeblit. Va estar quatre mesos fora de la gespa per una lesió al tendó d’Aquil·les. Talentós i clarivident, és una peça clau de Quique quan està al màxim, cosa que poques vegades passa. Si el seu físic fos millor estaria en un gran. Tot i això, el brasiler ha acabat la Lliga amb sis gols i bones sensacions. 

MARC ROCA (6) 

Revelació. És un dels jugadors del planter que s’han assentat en el primer equip. Migcentre treballador i disciplinat, mai ha desentonat quan ha tingut minuts.

CAICEDO (4) 

Discret. Va estar a prop de deixar l’equip a l’estiu i a l’hivern. Quique va intentar recuperar-lo per a la causa, però mai es va sentir còmode. El seu bagatge de dos gols és pobre. El club buscarà una venda satisfactòria. Sergio García ocuparà el seu lloc després del seu pas per l’Al-Rayyan de Qatar.

ÓSCAR DUARTE (5) 

Infortunat. Va patir una greu lesió quan es va fer un lloc en l’equip per permetre ubicar David López en el pivot. 

PAPE DIOP (4) 

Gris. El senegalès només va tenir minuts en partits de calat per aportar pressió i energia. En venda. 

REYES (6) 

Tècnic. Va rendir com s'esperava. Va demostrar la seva classe i va sumar tres gols. Als seus 33 anys tampoc continuarà, però va tenir detalls bons. 

MARC NAVARRO (7)

Notícies relacionades

Productiu. Descobriment de Quique per al lateral dret. Va superar una greu lesió en el filial i va sumar dos gols en el primer equip. Una notícia refrescant. 

ÁLVARO, ROBERTO, MELENDO...

Recanvis fluixos. La banqueta no ha donat gaires alegries a Quique. Roberto va deixar aviat el seu lloc a Diego, i Álvaro va decebre en el seu retorn. Víctor Álvarez, Salva Sevilla i Rubén Duarte van tenir poques oportunitats. Melendo va jugar 11 partits i va deixar detalls prometedors.