El Madrid es veu campió de Lliga

Després de superar l'examen de Vigo, l'equip blanc està convençut de guanyar el Màlaga de Míchel

undefined38480530 topshot   real madrid s french forward karim benzema  l  cel170518114000

undefined38480530 topshot real madrid s french forward karim benzema l cel170518114000 / MIGUEL RIOPA

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Ningú ho diu obertament, però tots ho pensen després de superar la prova de Vigo, de la qual el Madrid surt disparat cap al títol sense ni tan sols pensar que amb un sol punt la Lliga tornaria a les vitrines del Bernabéu cinc anys després. L'objectiu és el triomf a La Rosaleda, un camp on el Barcelona ha perdut en el que va suposar un gran favor de Míchel al seu equip de tota la vida.

L'1-4 davant el Celta, amb un pèssim arbitratge i amb polèmica inclosa pel penal no assenyalat de Ramos sobre Iago Aspas, a qui el col·legiat va mostrar la segona groga per entendre que es va deixar caure, ha disparat les opcions del Madrid d'aconseguir el títol. No obstant, ningú vol mostrar una eufòria més enllà de la que van deixar veure els jugadors del Madrid al final del partit. Abraçades, mostres efusives d'una alegria que el madridisme entén que tindrà la seva traca final diumenge a les 10 de la nit quan s'acabi el partit contra el Màlaga.

Es dona per fet que el Barcelona guanyarà l'Eibar, un partit que no entra en els càlculs d'un equip convençut d'aconseguir els tres punts i un títol que es resisteix des de fa cinc anys. “El Madrid no pot estar tants anys sense guanyar la Lliga”, deia Cristiano Ronaldo en una entrevista al diari ‘Marca’ l'octubre del 2016. Ara el missatge de l'astre portuguès és molt diferent. “Només pensem a guanyar a Màlaga. Falta un partit. Sabem que hem de lluitar fins al final. El Màlaga és fort a casa, però hem d'anar allà a guanyar. No pensem en l'empat”, va afirmar Cristiano.

Cristiano Ronaldo

jugador del madrid

Només pensem a guanyar a Màlaga. És un equip fort a casa, però hem d'anar allà a guanyar. No pensem en l'empat"

RONALDO, EN FORMA

El jugador portuguès ha arribat en un gran estat de forma al final de temporada. L'hi deu, en part, a Zidane, que per fi li ha fet entendre que s'ha de dosificar. “M'he guardat una mica més aquest any perquè tot es decideix en els partits finals. He fet una gestió molt bona gràcies al míster”, va apuntar Ronaldo.

Mentrestant, l'anàlisi de l'immediat futur de l'equip a la Lliga per part de Zidane està presidit per la cautela. Ningú al Madrid pensa en una derrota, que suposaria una llosa molt difícil d'aixecar i un cop molt dur. “La Lliga encara no està sentenciada, tot i que el vestidor està content i animat. A Màlaga no podem especular”, va declarar el tècnic del conjunt blanc.

 està content. A Màlaga no podem especular", afirma Zidane "La Lliga encara no està sentenciada, tot i que el vestidor està content. A Màlaga no podem especular", afirma Zidane

Notícies relacionades

Tot i que el partit de Màlaga és el que menys mal li faria perdre a Míchel, el seu equip ha desenvolupat un futbol de qualitat, amb molta pressió i energia i està disposat a donar-li un disgust a l'equip de Zidane. L'entrenador del conjunt andalús està fart de les especulacions i ha escrit un tuit sobre el xoc de diumenge per deixar clares les seves intencions i les del seu equip. “Centrem-nos en nosaltres”, apunta Míchel. De l'exjugador del conjunt blanc s'ha dit que no té una bona relació amb Florentino Pérez, cosa que va haver de desmentir. "No sé d'on ha sortit que no ens avenim amb Florentino", deia Míchel en una entrevista al Confidencial, l'octubre del 2016. 

DERROTA A LA ROSALEDA

El Madrid de Mourinho va caure a Màlaga el desembre del 2012 (3-2) en el partit en què el tècnic portuguès va decidir castigar Íker Casillas deixant-lo a la banqueta i donant-li la titularitat a Adán. Abans d'aquella punxada, el conjunt blanc no queia a La Rosaleda des de la temporada 1983-1984 (6-2). Des d'aquest partit, el Madrid va vèncer en 17 ocasions, va empatar en 10 i només va perdre amb ‘Mou’ a la banqueta i Iker de suplent.