Maica García renuncia al Mundial de waterpolo de Budapest

"Necessito descansar per tornar a ser jo", assegura la 'boia' del Sabadell i la selecció

Maica García.

Maica García. / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Maica García, considerada una de les millors 'boies' en el món del waterpolo, ha decidit renunciar a competir amb la selecció espanyola al Mundial de Budapest d'aquest estiu, i ha al·legat el cansament després d'11 anys seguits sense descansar a l'estiu pels compromisos amb la selecció i amb el seu club, el Natació Sabadell.

"És important rendir al 100% a la selecció, i en aquest moment, després d'11 anys al màxim nivell, necessitava parar", ha assegurat la jugadora. Maica García ho va parlar amb el seleccionador femení, Miki Oca, que ja no l'ha inclòs a la llista de les 19 preseleccionades que han començat a preparar el torneig d'Hongria. "Miki ha entès i donat suport a la meva decisió. Necessito descansar per tornar a ser jo i afrontar el cicle olímpic en les millors condicions possibles".

Notícies relacionades

La fornida 'boia' internacional, una de les jugadores més reeixides de la història, ha argumentat la seva baixa temporal per un tema "emocional i personal". "Em dol haver de dir que no a Budapest, però hi ha un límit i som persones. Sóc molt ambiciosa i entregada en el que faig. El waterpolo és la meva passió, que ningú ho dubti, però no estic disfrutant cada minut i he de parar. Necessito aquesta passió per tornar a trobar-me, per tornar a ser jo", assegura la jugadora catalana.

Maica García, de 26 anys, ha sigut una peça fonamental en tots els èxits del waterpolo femení espanyol. Amb la selecció, ha sigut campiona del món (Barcelona 2013), campiona d'Europa (Budapest 2014, any en què va ser designada com a millor jugadora europea) i subcampiona olímpica (Londres 2012). Amb l'Astralpool Sabadell ja ha guanyat quatre Champions, tres Supercopes d'Europa, 11 Lligues, 10 Copes de la Reina i 8 Supercopes d'Espanya.